PREMIJERA

Fiat predstavio novi 600: Šarmantni električni mali crossover s DNK-om Jeepa

Fiat Seicento vratio se nakon 13 godina pauze. Osim imena, novi 600 nema ništa zajedničko sa svojim prethodnikom

Fiat 600 La Prima

 Fiat

Mali automobil s velikom osobnošću, Fiat Seicento vratio se nakon 13 godina pauze. Osim imena, novi 600 nema ništa zajedničko sa svojim prethodnikom. Nestao je hatchback oblik s troja vrata u korist praktičnijeg stila crossovera s pet vrata.

Mehanički povezan s Jeep Avengerom, novi model B-segmenta vozi se na istoj e-CMP2 platformi koju je razvio Stellantis, a koja će također koristiti novi model Alfa Romea sljedeće godine.

Ponovno rođeni Fiat Seicento dugačak je 4,17 metara i može se dobiti s kotačima od čak 18 inča. Kao što možete lako vidjeti, uvelike preuzima stil Fiata 500 u većoj mjeri.

Logotip "600" ponosno stoji sprijeda i u sredini, a primijetit ćete da nema Fiatove oznake sprijeda jer samo vrata prtljažnika nose ime proizvođača.

image

Fiat 600 La Prima

Fiat

S 360 litara u prtljažniku i dodatnih 15 litara unutar kabine zahvaljujući raznim pretincima za pohranu, ima dovoljno mjesta za vaše dnevne potrebe. Za cilj ima isporučiti više od 400 kilometara dometa u WLTP kombiniranom ciklusu zahvaljujući baterijskom paketu od 54 kWh. U gradskoj vožnji trebao bi imati dovoljno snage za preko 600 kilometara.

image

Fiat 600 La Prima

Fiat

Nakon što se baterija isprazni, može se puniti do 100 kW, a u tom će slučaju trebati manje od pola sata da se baterija napuni do 80 posto. Snaga dolazi iz elektromotora snage 156 KS (115 kW), dovoljno da dohvati stotku za 9 sekundi. Oglašavan kao starija sestra modela Fiat 500e, novi crossover također će dolaziti s hibridnim pogonskim sklopom od sredine 2024. godine.

image

Fiat 600 La Prima

Fiat

Unutrašnjost se također uvelike oslanja na hatchback verziju i dolazi lijepo opremljena sa sedam inčnim digitalnim instrumentima, 10,25 inčnim infotainmentom i zvučnim sustavom sa šest zvučnika. Fiat je ubacio i električna vrata prtljažnika, automatsku klimu, adaptivni tempomat kao i senzore za kišu i svjetlo.

image

Fiat 600 La Prima

Fiat

U Italiji, novi 600 u čistom električnom ruhu košta od 35.950 eura za Red izvedbu i 40.950 eura ako odaberete La Prime. Proizvodnja počinje ovog mjeseca u tvornici Tychy u Poljskoj gdje će se proizvoditi i Jeep Avenger. Dok je potonji predstavljen kao koncept s pogonom na sva četiri kotača, Fiat 600 dolazi isključivo s prednjim pogonom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 14:40