50 GODINA FERRARIJA U JAPANU

FOTO: Ovo je novi Ferrari J50 roadster rezerviran za 10 sretnika

jedinstveni model je predstavljen povodom obilježavanja 50 godina Ferrarija u Japanu, a baziran je na modelu 488 Spider
 Ferrari

Danas je u Tokiju održana svečanost povodom obilježavanja 50 godina Ferrarija u Japanu. Tom prigodom Ferrari je predstavio još jedan limitirani model pod nazivom J50. Riječ je o dvosjedu baziranom na modelu 488 Spider, a oblik je inspiririan Ferrari modelima iz 70-ih i 80-ih.

Foto: Ferrari

Dizajniran od strane Ferrarijevog centra za specijalne operacije (koji je između ostalog zaslužan i za model 458 MM Speciale), ističe se futurističkim dizajnom koji usput povećava aerodinamičnost. J50 dolazi sa preklopivim metalnim krovom, a tu je i mnoštvo karbonskih elemenata. Na stražnjem dijelu nalaze se po dva okrugla svjetla sa svake strane, a taj detalj na Ferrariju nismo vidjeli još od modela F430...Naplatci su 20-inčni, a dizajnirani su posebno za ovaj limitirani primjerak...

Motor je također preuzet iz modela 488 Spider, što znači da je pogonjen 3,9-litrenim V8 twin-turbo motorom. Iako performanse nisu objavljene, ne treba očekivati neka znatna poboljšanja u odnosu na 488 Spider. Unikatni J50 će biti proizveden u samo 10 primjeraka. Pritom će tih 10 sretnika imati prilike surađivati sa zaposlenicima Ferrarija prilikom finalnih zahtjeva, poput specijalne boje ili materijala u unutrašnjosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:49