KRALJ OFF-ROADA

FOTO, VIDEO: POVRATAK LEGENDE NIKAD SPOSOBNIJE NA TERENU I UDOBNIJE NA CESTI. U domaće je salone stigao potpuno novi Jeep Wrangler

 
 Jeep

Tek što je prošlog tjedna na domaće tržište stigao redizajnirani Jeep Renegade, sada domaći zastupnik u ponudu stavlja i potpuno novi kultni Jeep Wrangler. Peti je to od ukupno pet modela Jeepa koji se sada nude u Hrvatskoj (Renegade, Compass, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee). Ikone 4x4 vožnje sada u četvrtoj generaciji obilato je unaprijeđen i moderniziran, a na terenu ako ne sposobniji nego ikad, onda barem sposoban kao i do sada - dakle granice su prilikom off-roada standardno vrlo visoko postavljene za ovaj model. U to smo se uvjerili još na proljeće vozeći ga u Austriji, pa evo prilike da podsjetimo što je sve novo kod Wranglera.

Neprikosnoveni off-roader najsposobniji je na terenu no sada donosi i više udobnosti i upravljivosti pri svakodnevnoj uporabi. Podatak za avanturiste: u ponudi su sada dva pogona na sva četiri kotača, aktivni i na zahtjev neprekidno uključeni sustavi Command-Trac i Rock-Trac, električne blokade prednje i stražnje osovine Tru-Lock, blokada diferencijala s ograničenim proklizavanjem Trac-Lok i elektronički sustav odvajanja prednje stabilizacijske šipke. Tako novi Jeep Wrangler jednostavno svladava sve površine, od najzahtjevnijih terena do najekskluzivnijih gradskih ulica, i donosi moderniji dizajn koji je istodobno ostao vjeran izvornom modelu.

Foto: Jeep

Moderan dizajn uz zadržane sve autentične dizajnerske značajke nudi se u varijantama Sport, Sahara i Rubicon (svaka je dostupna u izvedbi s dvoja ili četvera vrata) dok je novost paket Overland samo uz varijantu Sahara, a koji donosi još moćniji i ekskluzivniji nastup. Po pitanju izgleda novi Jeep Wrangler odmah je prepoznatljiv: od okruglih prednjih svjetala do prednje rešetke sa sedam utora, od trapezoidnih koševa blatobrana do vidljivih šarki, od preklopnog vjetrobranskog stakla do sportske šipke, od uklonjivih vrata do otvorenih konfiguracija s tvrdim ili mekim krovom.

Jeep

Kao i dosad, Wrangler djeluje robusno i snažno. Što se tiče pogona, u ponudi su dva potpuno nova motora: 2,2-litreni MultiJet II turbodizelaš i 2,0-litreni turbo benzinac od 200 i 272 KS koji bi trebali zadovoljiti sve potrebe budućih korisnika. U kabini pak napredni tehnološki sadržaji obuhvaćaju novi sustav Uconnect sa značajkama Apple CarPlay, Android Auto te mogućnost odabira 5,0, 7,0 ili 8,4-inčnih dodirnih zaslona s funkcijom zumiranja s pomoću geste prstima.

Jeep

Novi je Wrangler opremljen brojnim sigurnosnim i zaštitnim sustavima, uključujući sustav za nadzor mrtvog kuta i sustav otkrivanja drugog vozila pod pravim kutom pri kretanju unatrag, kamerom za vožnju unatrag s dinamičkim prikazom linija ParkView, elektroničkim sustavom za nadzor stabilnosti vozila (ESC) s elektroničkim sustavom protiv prevrtanja i četiri zračna jastuka u osnovnoj opremi. Na koncu, novi Wrangler zadržava karizmu i nastup prethodnika uz bojna poboljšanja po pitanju udobnosti i vožnji, opreme i sigurnosti i predstavlja najbolji Wrangler ikad. Više detalja kao i sve cijene koje kreću od oko 480.000 kuna potražite kod ovlaštenih trgovaca Jeepa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 22:58