COUPE BLIZANCI

Grdosije s četiri cilindra: Mercedes-AMG pokazao nove GLC63 S E Performanace i GLC43 u coupe formatu

Ispod elegantnijih karoserija pronaći ćete istu opremu kao i na standardnim AMG GLC SUV-ovima koji su predstavljeni još u srpnju

Mercedes-AMG GLC63 S E Performance Coupe

 Mercedes-AMG

Mercedesov AMG odjel predstavio je GLC blizance s AMG-ovom značkom, GLC43 i GLC63 S E Performance u Coupe formatu s nakošenom linijom krova.

image

Mercedes-AMG GLC43 Coupe

Mercedes-AMG

Ispod elegantnijih karoserija pronaći ćete istu opremu kao i na standardnim AMG GLC SUV-ovima koji su predstavljeni još u srpnju.

Za GLC63 S E Performance to znači vrhunski 2,0-litreni četverocilindrični motor s turbom koji samostalno proizvodi više od 470 KS, a još više od 200 KS dolazi iz jednog elektromotora za kombiniranu snagu od 680 KS i 1020 Nm okretnog momenta.

image

Mercedes-AMG GLC63 S E Performance Coupe

Mercedes-AMG

GLC43 također dobiva hibridnu opciju, iako znatno ublaženu. Mercedes ugrađuje isti motor s turbom ispod haube, ali s podešenom snagom od oko 420 KS i malim elektromotorom koji daje privremeno pojačanje od 15-ak KS kada je potrebno.

Oba šalju snagu na sva četiri kotača putem mjenjača AMG Speedshift s devet brzina, i oba imaju upravljanje stražnjom osovinom s ovjesom AMG Ride Control u skupini standardne opreme.

image

Mercedes-AMG GLC43 Coupe

Mercedes-AMG

Ono što je drugačije jest unutrašnjost. Za GLC63 S E Performance, pronaći ćete 390 litara prtljažnog prostora s uzdignutim stražnjim sjedalima ili 1330 litara kada su sklopljena. Govoreći o cijeni, Mercedes nije spreman reći koliko će koštati novi coupe-SUV. Niti imamo informaciju o tome kada će ići u prodaju.

image

Mercedes-AMG GLC63 S E Performance Coupe

Mercedes-AMG

Međutim, možemo vam reći da se GLC43 navodi kao model za 2024. godinu, dok je GLC63 S E Performance planiran za 2025.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 02:58