stiže 2028. godine

Hyundai predstavio električni leteći taksi: ‘Dobrodošli u novu eru gradskog prijevoza‘

Taksi će letjeti na visini do 500 metara uz predviđenu brzinu od 200 km/h i doseg od 40-64 kilometara
 Hyundai

Hyundaijeva tvrtka za zračnu mobilnost, Supernal, predstavila je jučer svoj električni leteći taksi. Na premijeri održanoj na CES-u u Las Vegasu, Korejci su istakli da su spojili svoj automobilski dizajn s inovativnim zrakoplovnim inženjeringom kako bi stvorili nov način putovanja.

image
Hyundai

Njihov električni zračni taksi S-A2 dizajniran je za lakše kretanje po gradovima, a Hyundai tvrdi da će raditi tiho poput perilice suđa: 65 dB u fazama vertikalnog polijetanja i slijetanja te 45 dB dok krstari horizontalno.

Taksi ima osam propelera, može letjeti na visini do 500 metara uz predviđenu brzinu od 200 km/h i doseg od 40-64 kilometara. Detalji o pogonskom sklopu nisu poznati.

image

Kabina je previđena za prijevoz četiri putnika

Hyundai

‘Od samog početka, bili smo na misiji stvaranja pravog proizvoda u pravo vrijeme‘, rekao je Jaiwon Shin, predsjednik Hyundai Motor Groupa i izvršni direktor Supernala.

‘S-A2 pokazuje našu predanost ispunjenju te misije sa sigurnim i učinkovitim vozilom na kojem je radilo 600 ljudi s golemim tehničkim mogućnostima Hyundaija i pouzdanih dobavljača u zrakoplovstvu diljem svijeta.

Spremni smo isporučiti novu eru letenja‘, zaključio je Shin.

image
Hyundai

Supernal će se osloniti na Hyundaijevo iskustvo u masovnoj proizvodnji kako bi na kraju napravili pravu, serijsku verziju svog letećeg taksija.

image
Hyundai

Dolazak na tržište očekuje se 2028. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 15:53