U IŠČEKIVANJU

Hyundai prikazao detalje očekivanog EV-a Ioniqa 6: Potpuno otkrivanje događa se ovog tjedna

I dok proizvodni model neće biti tako elegantan kao koncept, to ne znači da on izgleda dosadno - fotografije izgledaju obećavajuće

2023. Hyundai Ioniq 6

 Hyundai

Hyundai je ponudio bolji pogled na očekivani Ioniq 6 uoči službene premijere EV-a ovog tjedna. Suparnik Teslinog Modela 3 bio je podvrgnut dugotrajnoj kampanji koja je započela prije gotovo dvije i pol godine kada je predstavljen koncept Prophecy. I dok proizvodni model neće biti tako elegantan kao koncept, to ne znači da on izgleda dosadno. Fotografije koje je Hyundai podijelio izgledaju obećavajuće.

image

2023. Hyundai Ioniq 6

Hyundai

Na fotografijama je vidljiva tema dizajna Parametric Pixel koju Ioniq 6 dijeli s Ioniq 5 crossoverom, a ona uključuje široko treće svjetlo kočnice ugrađeno u stražnji spojler. Više kvadrata ugrađeno je u okomite reflektore na stražnjoj strani, a također možemo vidjeti krovnu liniju u stilu coupea. Gdje god je to legalno, Ioniq 6 će koristiti bočne kamere koje će zamijeniti konvencionalna zrcala.

image

2023. Hyundai Ioniq 6

Hyundai

Prikazan je i dio prednjeg branika s glatkom površinom koja navodno pomaže aerodinamici. Također možemo vidjeti velike legure s mnoštvo krakova zbog kojih će naplatke biti teško očistiti. Kao što se očekivalo, Hyundai Ioniq 6 imat će elektroničke kvake na vratima koje se otvaraju kako bi se smanjio otpor vjetra i time povećao domet.

image

2023. Hyundai Ioniq 6

Hyundai

Očekuje se da će drugi namjenski EV iz Ioniq serije, opisan kao "elektrificirani streamliner", doći u postavkama s jednim i dva motora s pogonom na stražnje i sve kotače. Navodno će dobiti bateriju od 77,4 kWh i otprilike 300 KS u najsnažnijoj verziji. Hyundai radi na Ioniqu 5 N pa ne treba isključiti mogućnost N značke i za limuzinu.

image

2023. Hyundai Ioniq 6

Hyundai

Hyundai će potpuno otkriti Ioniq 6 kasnije ovog tjedna, međutim, vjerojatno ćemo morati još malo pričekati tehničke specifikacije. Priča se da će svi detalji biti otkriveni sredinom srpnja tijekom Auto Showa u Busanu. Do 2023., Hyundai će proširiti svoju Ioniq gamu s trorednim SUV-om koji je najavljen konceptom SEVEN.

image

2023. Hyundai Ioniq 6

Hyundai

I on će koristiti platformu E-GMP kao i Ioniq 5 i 6, s ekvivalentnom Kijinom verzijom koja će se zvati EV9. Također bi mogao postojati i luksuzniji Genesis GV90.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 18:04