PREMIJERA

Ickx K2 je talijansko-kinesko ‘dijete‘ Jeepa Wranglera i Range Rovera vrijedno 55.000 eura

Temeljen na BAIC-u BJ40, SUV ima dizajnerske naznake koje jako podsjećaju na Jeep Wrangler i Range Rover

Ickx K2

 Ickx

DR Automobiles, tvrtka koja od 2006. prodaje kineska vozila u Italiji, upravo je najavila stvaranje nove marke pod nazivom Ickx. Njegovo prvo vozilo, K2, sumnjivo je poznat SUV spreman za vožnju izvan utabanih cesta.

image

Ickx K2

Ickx

Temeljen na BAIC-u BJ40, SUV ima dizajnerske naznake koje jako podsjećaju na Jeep Wrangler, s rešetkom koja ima neke sličnosti s Range Roverima. Međutim, Ickx ističe da je rešetka u potpunosti izrađena od karbonskih vlakana kako bi se dobio impozantan izgled.

image

Ickx K2

Ickx

Ispod rešetke, plastični branik i zaštitna ploča pomažu u zaštiti K2 na makadamu. U svladavanju terena pomaže mu dvostruki prednji ovjes i čvrsta stražnja osovina. Također koristi elektroničko zaključavanje prednjeg i stražnjeg diferencijala te stražnji povremeni pogon na sve kotače.

image

Ickx K2

Ickx

K2 je dugačak 4645 mm, što ga čini oko 140 mm kraćim od Jeepa Wranglera s četiri vrata. Težak je 2180 kg i može vući do 1500 kg. Ispod haube postoji samo jedna opcija motora, 2,0-litreni, četverocilindrični dizelski motor. On proizvodi 162 KS (119 kW) i 380 Nm okretnog momenta, a uparen je s osam-stupanjskim automatskim mjenjačem. Maksimalna brzina iznosi 160 km/h.

image

Ickx K2

Ickx

Iznutra je Ickx K2 dobro uređen, s kožnim presvlakama i 12,3-inčnim zaslonom infotainmenta. Standardno dolazi s Apple CarPlay i Android Autom, dvozonskom klimom i još toga. Također dolazi s uklonjivim tvrdim krovom u stilu Wranglera.

image

Ickx K2

Ickx

Iako je osnovna cijena od 54.500 eura prilično visoka, Ickx K2 je u biti potpuno opremljen, ostavljajući kupcima samo mogućnost odabira boje svog SUV-a. Štoviše, glasine sugeriraju da se tvrtka priprema lansirati K2 na druga europska tržišta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 21:30