PRIČA IDE DALJE

Iz vrha VW Grupe: Još nije službeno, ali ima naznaka. Rimac do ljeta postaje vlasnikom Bugattija?

Iz izjave šefa Porschea može se iščitati kao će do ljeta Rimac postati vlasnik Bugattija za veći udjel Porschea u Rimcu
Šef Porschea Oliver Blume i Mate RImac, ilustracija
 Porsche

Volkswagen Grupa će u narednim mjesecima donijeti odluku o potencijalnom povezivanju sportske marke Bugatti pod njihovim okriljem i Rimac Automobila.

Podsjetimo, u rujnu 2020. su krenule glasine kako bi VW Grupa mogla predati uzde Bugattija Mati Rimcu u ruke, u zamjenu za veći udio u Rimac Automobilima koji bi kontrolirao Porsche (trenutno ima 15,5 posto udjela u Rimac Automobilima).

Sada je na tu temu bacio novo svjetlo i podgrijao završavanje posla izvršni direktor Porschea Oliver Blume u razgovoru za njemačke novine Automobilwoche.

"Trenutno se intenzivno razmišlja o tome kako Bugatti može biti dalje razvijan kao brend na najbolji mogući način", rekao je Blume.

image
Rimac C_Two
Rimac Automobili

“Rimac bi ovdje mogao igrati važnu ulogu jer se tehnološki slaže s Bugattijem koji također razvija hiper sportske modele. Postoje različiti scenariji s različitim strukturama, a vjerujem da će Grupa odlučiti o tom pitanju već u prvoj polovici ove godine". izjavio je.

Blume je zapravo prava osoba za ovakve izjave, jer osim što vodi Porsche, on je i član uprave Volkswagena AG.

Prema glasinama od prošle godine, Porscheov udio u Rimcu mogao bi se povećati sa svojih sadašnjih 15,5 posto na čak 49 posto, s tim da bi Rimac tada dobio marku Bugatti, a da novac nije promijenio vlasnika. Kako stvari trenutno stoje, Mate Rimac posjeduje 47,7 posto Rimac Automobila, a Camel Group i Hyundai Motor Group po 14 posto.

U svakom slučaju, do ljeta ćemo sve znati...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 04:32