VELIKO UPOZORENJE

Izvršni direktor VW-a upozorio na teška vremena i predložio zamrzavanje potrošnje: ‘Sve je na kocki!‘

Schafer je svojim menadžerima ukazao da će sljedeći tjedni i mjeseci biti "vrlo teški" i pozvao ih da postignu ‘male pobjede‘

Volkswagen ID.7

 Volkswagen AG

Izvršni direktor Volkswagena Thomas Schafer rekao je tijekom nedavnog internog sastanka s menadžerima tvrtke da "krov gori", sugerirajući da je "sve na kocki" za njemačkog proizvođača automobila dok nastoji postati vodeći proizvođač električnih vozila, a istovremeno opskrbljivati globalno tržište s vozilima s unutarnjim izgaranjem.

image

Volkswagen ID.3

CROPIX

Sastanak dolazi nakon mješovitih rezultata za potpuno električno poslovanje tvrtke. U Sjedinjenim Američkim Državama, prodaja crossovera ID.4 učetverostručila se u drugom tromjesečju u usporedbi s prošlom godinom, sa 6690 prodanih vozila, dok je dio europske tvornice Emden u Njemačkoj, točnije onaj u kojem se sklapa ID.4, bio zatvoren na šest tjedana krajem prošlog mjeseca zbog slabe potražnje.

image

Volkswagen ID.7

Zvonimir Jurčić

Imajući to na umu, Schafer je svojim menadžerima ukazao da će sljedeći tjedni i mjeseci biti "vrlo teški" i pozvao ih da postignu "male pobjede". Također planira uvesti novu seriju takozvanih "programa učinka" koji imaju za cilj uštedjeti tvrtki ogromnih 10 milijardi eura u potrošnji tijekom sljedeće tri godine.

"Dopuštamo da troškovi budu previsoki u mnogim područjima", rekao je izvršni direktor VW-a, pozivajući na trenutačno zamrzavanje potrošnje jer marka nastavlja snažno ulagati u novu EV tehnologiju i proizvodnu infrastrukturu, primjećuje Wards Auto.

image

Volkswagen ID.2all

Volkswagen AG

Nadalje, prodaja u Kini bila je nedovoljna i njemačka marka je bila prisiljena sniziti cijene svojih najprofitabilnijih modela kako bi ostala konkurentna, ali to također znači niže profitne marže. Na primjer, cijena potpuno električnog hatchbacka ID.3 smanjena je na samo 15.700 eura u Kini, što ga čini upola jeftinijim nego u Europi, gdje počinje s otprilike 32.000 eura bez poreza.

"Naše su strukture i procesi još uvijek presloženi, spori i nefleksibilni", dodao je Schafer. Uskoro, VW također želi lansirati seriju pristupačnijih EV-a čija bi cijena mogla biti niža od 20.000 eura kako bi se natjecala s rivalima kao što su Citroen i Renault.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 22:10