praktično i brzo

Je li ovo rješenje za punjenje električnog automobila ako nemate garažu i parkirate na ulici?

Britanski startup Kerbo Charge najavio je uvođenje svog revolucionarnog samozatvarajućeg kabela za vlasnike EV-ova

Kerbo Charge punjenje na ulici

 Kerbo Charge

Domovi bez garaže ili parkinga u blizini predstavljaju veliki problem za vlasništvo električnih automobila. Dok vozači s prilazima, garažama i privatnim parkirnim mjestima imaju kapacitet za korištenje jeftinije domaće energije za punjenje svojih električnih vozila, oni bez su ograničeni na upotrebu punjača.

image

Kerbo Charge punjenje na ulici

Kerbo Charge

S puno većim troškovima punjenja pri korištenju javne infrastrukture i često nedostatkom dostupnih punjača, vlasništvo električnih automobila daleko je skuplje za one koji nemaju parking u blizini doma. Međutim, postoji britanski start-up Kerbo Charge koji nudi rješenje.

Ovog su mjeseca najavili uvođenje svog revolucionarnog "samozatvarajućeg" kabela za vlasnike električnih automobila, nakon što om je jedno lokalno vijeće odobrilo instalacije. Proizvod je namijenjen vozačima koji žive u kućama bez prilaza i omogućit će im da sigurno priključe svoje EV na kućnu opskrbu energijom, kako bi ga napunili po nižim cijenama od onih koje nudi javna mreža.

image

Kerbo Charge punjenje na ulici

Kerbo Charge

Međutim, znatna ušteda moguća je samo ako svoj EV punite preko noći izvan vršnog vremena kada je cijena niža i imate pristup toj vrsti tarife. Proizvod omogućuje korisnicima da provedu kabel za punjenje od svog posjeda do ruba ceste bez stvaranja opasnosti od spoticanja prolaznika na pločniku.

image

Kerbo Charge punjenje na ulici

Kerbo Charge

To je omogućeno korištenjem plitkog kanala udubljenog u kolnik koji korisnicima omogućuje provođenje kabela kroz pješačku stazu, a ne preko nje. Kućište za držač kabela izrađeno je od polimera i ima samozatvarajući poklopac koji se zatvara kada se kabel umetne i izvadi – što znači da sjedi u ravnini s pločnikom.

image

Kerbo Charge punjenje na ulici

Kerbo Charge

Tvrtka kaže da je potrebno samo 30 sekundi za umetanje kabela za punjenje u kanal - i samo 5 sekundi za njegovo uklanjanje. Kerbo Charge kaže da kanal koji treba postaviti u kolnik zahtijeva samo da inženjer zasiječe gornji sloj asfalta kako bi ga postavio na mjesto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 05:47