Izbor velikana

Jedan od samo 30: Michael Jordan kupio Hennessey Venom F5 Roadster od gotovo 2000 KS

Hennessey Performance objavio je fotografiju izvršnog direktora tvrtke Johna Hennesseyja s Michaelom Jordanom

John Hennessey i Michael Jordan

 Facebook Screenshot

Superautomobila ne nedostaju ako imate šest ili sedam znamenki za potrošiti i prazno parkirno mjesto u svojoj drugoj garaži koje treba popuniti. Za početak imate opcije od Ferrarija, McLarena, Paganija, Gordona Murraya i drugih.

Za NBA legendu i biznismena Michaela Jordana, izbor je vjerojatno beskrajan, ali on je dodao rijedak Hennessey Venom F5 Roadster svojoj kolekciji.

image

Hennessey Venom F5 Roadster

Hennessey

Hennessey Performance objavio je fotografiju izvršnog direktora tvrtke Johna Hennesseyja kako stoji s Michaelom Jordanom ispred njegovog Venom F5 Roadstera i Jordanovog privatnog golf kluba Grove XXII na Floridi.

Fotografija ne pokazuje mnogo od superautomobila koji je debitirao prije nešto više od godinu dana, ali otkriva izloženu i sjajnu karoseriju od karbonskih vlakana i njegove žute pruge.

image

Hennessey Venom F5 Roadster

Hennessey

F5 Roadster pogoni središnje postavljen 6,6-litreni V8 motor s dva turba sposoban za gotovo 2000 KS i 1617 Nm okretnog momenta. Ove brojke prenose se na kotače putem 7-brzinskog poluautomatskog mjenjača s jednom spojkom. Hennessey tvrdi da superautomobil može premašiti 480 km/h, a tvrtka tvrdi da je roadster "najbrži i najsnažniji kabriolet na svijetu".

image

Hennessey Venom F5 Roadster

Hennessey

Venom F5 Roadster dosta nalikuje svom coupe bratu, posebno sprijeda. Međutim, stvari se počinju mijenjati u kabini, koja ima uklonjivu krovnu ploču od karbonskih vlakana koja teži samo 8 kilograma. Novo kaljeno staklo na stražnjoj strani pruža pogled na moćni motor iza putničkog prostora.

image

Facebook Screenshot

Nedostatak krova kod Roadstera povećava njegovu masu praznog vozila, ali ne mnogo. Obični F5 teži 1360 kilograma, dok F5 Roadster teži ispod 1405 kilograma, tako da nema velike razlike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:32