PONOVNO TUŽBA

Još jedan slučaj: Investitor tuži Teslu i Elona Muska zbog ‘toksičnog radnog okruženja‘

‘Ovo toksično radno okruženje interno se razvija godinama, a tek nedavno se pojavila istina o Tesli‘, navodi tužitelj

Teslina tvornica Fremont, Kalifornija

 Profimedia

Još jedan slučaj pokrenut je protiv Tesle, ovaj put zbog navodnog poticanja "toksičnog ponašanja na radnom mjestu". Podnio ju je dioničar Solomon Chau protiv 11 članova uprave i izvršnog direktora tvrtke Elona Muska.

Tužitelj navodi da je proizvođač električnih automobila prekršio svoje ovlasti stvarajući kulturu diskriminacije i uznemiravanja na radnom mjestu, što je skupo koštalo proizvođača automobila.

image

Teslina tvornica Fremont, Kalifornija

Profimedia

"Ovo toksično radno okruženje interno se razvija godinama, a tek nedavno se pojavila istina o Tesli, što je dovelo do pravnih postupaka od strane državnih regulatora i privatnih strana", rekao je Chau u tužbi. "Teslina toksična kultura radnog mjesta prouzročila je financijsku štetu i nepopravljivu štetu ugledu tvrtke".

Tužba je vjerojatno povezana s nedavnom tužbom Kalifornijskog odjela za pošteno zapošljavanje i stanovanje zbog rasne diskriminacije i uznemiravanja. Agencija je u veljači izjavila da je pronašla "dokaze da je Teslina tvornica Fremont rasno segregirano radno mjesto na kojem su afroamerikanci izloženi rasnim vrijeđanjima i diskriminaciji", navodi Fortune.

image

Teslina tvornica Fremont, Kalifornija

Profimedia

Tesla je opovrgnula ove navode, no tvrtka se suočila s još nekoliko optužbi za diskriminaciju na radnom mjestu od strane nekoliko zaposlenika. Nekoliko zaposlenica također se oglasilo, navodeći kako je "seksualno uznemiravanje rasprostranjeno u tvornici Fremont".

Musk je "ili znao, bio nepromišljen ili je bio krajnje nemaran u zanemarivanju nezakonitih aktivnosti tako značajnog razmjera i trajanja", tvrdi Chau u svojoj pritužbi. Uz to, okrivio je upravu za odbacivanje prijedloga dioničara usmjerenog na rješavanje problema u tvornici Fremont.

image

Tesla Supercharger

Tesla

Uz troškove obrane predmeta i namirenje kazni za prekršaje, tužitelj također tvrdi da je Teslin rad doveo do gubitka kvalitetnih zaposlenika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 01:45