TEŠKE OPTUŽBE

Protiv Tesle podignuta još jedna tužba: Ovaj put je riječ o rasizmu i kršenju sigurnosti

Cage, koji je Afroamerikanac kaže kako su ga zaposlenici Tesle maltretirali na temelju njegove rase, uz znanje uprave tvrtke

Teslina tvornica u Fremontu, Kalifornija

 Tesla

Protiv Tesle je podignuta tužba na Višem sudu županije Alameda (SAD), ovoga puta od strane bivšeg menadžera koji tvrdi da je smijenjen zbog izvještavanja o raširenim kršenjima sigurnosti i rasnoj diskriminaciji u tvornicama proizvođača automobila.

Tužbu je pokrenuo Marc Cage tvrdeći da je prijavio ozbiljne povrede sigurnosti koje su dovele do velikih eksplozija u Teslinoj tvornici baterija u Nevadi. Njegova tužba također tvrdi da tvrtka nije otkrila ozbiljne ozljede na poslu, prenosi Reuters. "Teslina predanost nerealnim proizvodnim ciljevima i bjesomučni napori da poveća svoju proizvodnju, često kako bi se ispunila nepromišljena obećanja, nadmašuju svaku predanost sigurnosti zaposlenika", navodi se u pritužbi.

image

Teslina tvornica u Fremontu, Kalifornija

Profimedia

Cage, koji je Afroamerikanac, nastavlja kako su ga zaposlenici Tesle ocrnjivali i maltretirali na temelju njegove rase, uz puno znanje uprave tvrtke. “Gotovo svaki toalet u Teslinom objektu u Fremontu sadržavao je napise ili rezbarije rasističkih simbola i uvreda, uključujući svastike i istaknute prikaze n-riječi”, rekao je Cage u pritužbi.

image

Teslina tvornica u Fremontu, Kalifornija

Profimedia

To odražava pritužbe koje su iznijeli brojni drugi Teslini zaposlenici posljednjih mjeseci, tvrdeći da su bili izloženi rasističkom, seksističkom i homofobičnom uznemiravanju na poslu i da odjel za ljudske resurse nije ništa pomogao. Kalifornijski odjel za pošteno zapošljavanje sada tuži tvrtku zbog navodne sustavne rasne diskriminacije i uznemiravanja.

image

Teslin punjač

Tesla

U tim slučajevima zaposlenici navode da se osjećaju “mučeni i vraćeni u prošlost prije nego što su Afroamerikanci imali građanska prava”. Jedna od pritužiteljica navodi da joj je menadžer svako jutro trljao leđa i šaptao joj seksualne komentare na uho. Druga izvještava da je bila podvrgnuta gomili nepristojnih komentara, a treća kaže da je slagala kutije oko svog radnog prostora u pokušaju da ograniči neželjenu pažnju...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 07:16