AKTUALNO

Još nije za mirovinu: Američka ikona Ford Mustang najprodavaniji sportski auto na svijetu

Ford je uspio prodati malo manje od 70.000 Mustanga diljem svijeta 2021. godine, s time da ova brojka ne uključuje EV Mustang Mach-E

Ford Mustang Mach 1

 Ford

Potpuno nova generacija Mustanga je u razvoju, no čini se kako odlazeći model još uvijek nije spreman "za mirovinu". Zapravo, prema analizi proizvođača automobila temeljenoj na registracijskim podacima S&P Global Mobility, model S550 bio je najprodavaniji sportski automobil na svijetu prošle godine.

image

Ford Mustang Mach 1

Ford

Ford je uspio prodati malo manje od 70.000 Mustanga diljem svijeta 2021. godine, s time da ova brojka ne uključuje električni crossover Mustang Mach-E. Prema Fordu, 76 posto svih proizvedenih Mustanga ostalo je u SAD-u, dok su tržišta s najvećim porastom potražnje bila Novi Zeland (54,3%), Brazil (37,3%) i Južna Koreja (16,6%).

image

Ford Mustang Mach 1

Ford

"Kada entuzijasti diljem svijeta uđu u Mustang, otključavaju taj osjećaj slobode i iskuse otvorenu cestu", komentirao je Kumar Galhotra, predsjednik Ford Bluea. "Taj osjećaj, zajedno s legendarnim dizajnom, fantastičnim pogonskim sklopovima i strastvenom globalnom zajednicom, sve doprinosi tome da Mustang postane lider u prodaji sedmu godinu zaredom."

image

Ford Mustang Mach 1

Ford

I zaista, automobil s oznakom divljeg konja je najprodavaniji sportski automobil na svijetu već sedam godina zaredom, iako bi 2022. mogla biti izazovnija za Mustanga. Tijekom prva tri mjeseca ove godine, prodaja Mustanga je u SAD-u pala za 19 posto, ali mu je i dalje ostala "kruna" za najprodavanijeg muscle automobila u zemlji s 13.986 prodanih primjeraka. Dodge Challenger je u ovoj kategoriji drugi, s 11.124 isporuka, a slijedi ga Chevrolet Camaro sa 6710 prodanih automobila.

image

Ford Mustang Mach 1

Ford

U međuvremenu, nastavlja se razvoj Mustanga sljedeće generacije s pogonom na unutarnje izgaranje, a jučer je na mreži procurila fotografija koja pokazuje prednji dizajn očekivanog modela. Mustang iz 2024. još je u relativno ranoj fazi razvoja, iako je već potvrđeno da će dobiti V8 motor. Međutim, prema nedavnom izvješću, mogao bi se ponuditi samo s automatskim mjenjačem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 21:33