AKTUALNO

Još snažniji: ovo je osvježeni Hyundai i30 N koji dolazi sa 280 KS i opcijom automatskog mjenjača

Najveća novost je N DCT 8-stupanjski automatski mjenjač sa dvostrukom spojkom, a tu je i 5 KS više ispod poklopca
i30 N
 Hyundai

U Hyundaiju su krenuli u ozbiljnu ofenzivu novih modela, pa je tako sada nakon teasera od prošlog tjedna i službeno predstavljen osvježeni i30N! Riječ je o naravno o sportskom modelu koji sada dolazi sa novim, još upečatljivijim dizajnom te novom tehnologijom.

image
i30 N
Hyundai

Krenimo od dizajna - na prednjem dijelu odmah ćete primijetiti nova LED svjetla sa kudikamo atraktivnijim svjetlosnim potpisom budući da su dnevna LED svjetla sada integrirana u farovima (oni koji pamte detalje sjetit će se da su prije bila na rubovima branika) kao i nešto drugačije dizajniranu masivnu masku hladnjaka.

image
i30 N
Hyundai

Pogled na bok otkriva atraktivno dizajnirane sjajno crne naplatke, dok su na stražnjem kraju novost nastavci ispušnog sustava i LED svjetla nešto drugačijeg svjetlosnog potpisa.

image
i30 N
Hyundai

U unutrašnjosti će svi ljubitelji brze vožnje po stazi moći odabrati nova školjkasta sjedala koja drže vozača na svom položaju u oštrim i brzim zavojima, a vozačko okruženje sada je i nešto luksuznije zahvaljujući većem središnjem zaslonu infotainment sustava. Ispred vozača nalaze se klasični analogni instrumenti (unatoč tome što je redizajnirani i30 dobio djelomično digitalne instrumente), a moramo priznati kako oni ovakvog modelu i bolje stoje.

image
i30 N
Hyundai

Vjerujemo kako će mnogi na slikama primijetiti ručicu automatskog mjenjača: riječ je o novom N DCT 8-stupanjskom automatskom mjenjaču sa dvostrukom spojkom koji će pritom imati poseban režim rada "N Power Shift" koji će se uključivati kada vozač koristi više od 90 posto snage automobila. Prije nego što postanete nervozni - ne, automatik nije jedina opcija! Ručni mjenjač je i dalje tu za sve one koji vole sami mijenjati brzine i uživati u tome.

Ispod poklopca motora nalazi se dobro poznati 2.0 T-GDi motor snage 280 KS u Performance izvedbi. S druge strane, "obični" i dalje broji 250 KS.

image
i30 N
Hyundai

S obzirom na to da je prethodnik svakom vozaču uspijevao izmamiti osmjeh na lice, ne sumnjamo kako će i osvježena izvedba imati isti učinak te ju jedva čekamo isprobati!

image
i30 N
Hyundai
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:14