SUV SKULPTURA

Kako bi izgledao budući električni SUV Alfa Romea? Studija dizajna Vassago jedna je od ideja...

Alfa je već najavila po jedan novi model svake godine do 2026., a bilo bi logično da predstavi rivala BMW-ovom iX-u poput Vassaga
Alfa Romeo Vassago (studija dizajna)
 Hao Hu

Ovo je neovisna ilustracija studenta ArtCentra College of Design, koja nije odobrena niti povezana s Alfa Romeom.

Ponuda Alfinih SUV-ova uskoro će rasti, počevši s Tonaleom koji će se zauzeti mjesto ispod Stelvija kao početni SUV talijanskog proizvođača. Međutim, kad bi Alfa predstavila luksuzni, vodeći SUV, kako bi on mogao izgledati?

image
Alfa Romeo Vassago (studija dizajna)
Hao Hu

Student kalifornijskog ArtCenter College of Designa Hao Hu se zapitao ovo pitanje i došao s rješenjem kojeg je nazvao Vassago. Riječ je o projektu koji bi se Alfinom SUV asortimanu smjestio iznad Stelvija, i zamišljen je kao potpuno električni automobil.

image
Alfa Romeo Vassago (studija dizajna)
Hao Hu

Vassago se proteže 486 centimetara, što je otprilike isto kao i BMW X6, iako ima nešto kraći međuosovinski razmak od 284 centimetara. Prednji i stražnji prevjesi ono su zbog čega SUV izgleda većim nego što zapravo jest, dok plutajuća linija krova doprinosi sportskom stilu modela.

image
Alfa Romeo Vassago (studija dizajna)
Hao Hu

Na prednjoj strani dominantni elementi su mali farovi s LED svjetlosnim potpisom, a tu je i modernizirana verzija Alfine kultne prednje maske u obliku štita. Donji dio karoserije SUV-a dobiva crne ploče, a projekt je obuhvaćen velikim kotačima koji izgledaju kao moderna interpretacija poznatih 'telefonki'.

image
Alfa Romeo Vassago (studija dizajna)
Hao Hu

Bočni profil posebno je upečatljiv zbog skrivenih kvaka na vratima i nedostatka B-stupova, a što se tiče stražnjeg kraja, vidimo veliko stražnje krilo koje se proteže s krova, LED stražnja svjetla i svjetlosnu traku, te podijeljeno stražnje staklo. Uz ovo, na krovu je ugrađen panoramski stakleni krov.

image
Alfa Romeo Vassago (studija dizajna)
Hao Hu

Ipak, ni Stelvio se ne prodaje u velikom broju, unatoč činjenici što je vrlo kompetentan SUV. Zbog toga talijanski proizvođač smatra kako će manji Tonale privući mnogo više kupaca. Alfa je već najavila po jedan novi model svake godine do 2026., a bilo bi logično da predstavi rivala BMW-ovom iX-u poput Vassaga. Za sada ćemo trebati pričekati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:27