OČEVIM STOPAMA

Kći Kena Blocka utrkivat će se na reliju u Subaru BRZ: ‘To je posveta mom ocu‘

Subaru BRZ Lije Block nosi prepoznatljivu bijelu, sivu i zlatnu livreju u kojoj je Ken Block debitirao na utrkama Gymkhane

Subaru BRZ

 Instagram Screenshot

Lia Block je kći Kena Blocka, koji je ranije ove godine poginuo u nesreći s motornim sanjkama. Ona će ove godine voziti sezonu prvenstva Američke reli asocijacije sa Subaruom BRZ-om inspiriranim prvim automobilom slavnog vozača, prije 20 godina. To je posebna počast kćeri njezinu ocu.

Subaru BRZ Lije Block nosi prepoznatljivu bijelu, sivu i zlatnu livreju u kojoj je Ken Block debitirao na utrkama Gymkhane.

U objavi na Instagramu, kći Kena Blocka je napisala: "Ova godina će biti teška, ali sretna sam što ću se vratiti raditi ono što je moj tata volio i što još uvijek volim. Snježni i zlatni kamuflažni dizajn posveta je očevoj prvoj livreji koju je imao 2005. godine".

image

Subaru BRZ

Instagram Screenshot

Kako prenosi Road & Track, mlada vozačica iza sebe ima sedam sudjelovanja u American Rally Associationu, no ovo će joj biti prva godina s automobilom sa stražnjim pogonom, budući da je prije toga vozila Ford Fiestu s prednjim pogonom, što je promjena zbog koje je oduševljena.

image

Lia Block

YouTube Screenshot

"Uzbuđena sam što ću ove godine prijeći na ovaj Subaru BRZ RWD kako bih se natjecala u ARA prvenstvu", rekla je Lia.

Osim Blockove kćeri, drugi vozač Gymkhane, Travis Pastrana također je nosio snježnu maskirnu odjeću u siječnju za Nitro Rallycross utrku u Quebecu.

image

Ken Block na SEMA-i 2022. godine

Profimedia

Ford je u međuvremenu dodao naljepnicu poštovanja prema Kenu Blocku na svaki od svojih natjecateljskih automobila kako bi započeo trkaću sezonu 2023.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:40