VIDEO

Najnoviji Subaru BRZ mogao bi biti najlakši sportski automobil s pogonom na stražnje kotače!

Ispod poklopca novog Subarua BRZ-a smješten je 2,4-litreni atmosferski četverocilindrični boxer koji proizvodi 231 KS
2022 Subaru BRZ
 YouTube Screenshot

Nedavno je otkrivena najnovija generacija Subarua BRZ-a, a YouTube kanal koji se bavi recenzijama vozila Raiti‘s Rides, uputio se na Salon automobila u Chicagu kako bi ga provjerio.

Kao i prethodna generacija BR-Z-a, osnovni dizajn ostao je isti i nastao iz suradnje s Toyotom koja je predstavila GT86. Subaru tvrdi kako je riječ o najlakšem sportskom automobilu s pogonom na stražnje kotače koji je trenutno dostupan u svijetu. Težak je samo 1293 kilograma. ‘I dalje se usredotočuje na pružanje performansi, dok je i dalje dovoljno praktičan za svakodnevnu uporabu‘, navode iz Subarua.

Prednja svjetla usvajaju zamračenu unutrašnjost s LED tehnologijom za dnevna svjetla. Odmah ispod njih smješteni su funkcionalni bočni otvori za zrak u mat crnoj nijansi. Tu je i mat crni razdjelnik i ogromna rešetka sa Subaruovom značkom.

Izložbeni primjerak koristi 18-inčne naplatke s mnogo krakova završene u ‘gun metal‘ nijansi i umotane u Michelin Pilot Sport 4S gume, iako će osnovni model koristiti 17-inčne naplatke s manje prianjajućim gumama. Kao opcija dostupne su i Brembo kočnice te Sachsovi amortizeri.

image
2022 Subaru BRZ
YouTube Screenshot

S bočne strane teško bi bilo razlikovati odlaznu i novu generaciju. Stražnji dio također koristi LED tehnologiju, a uključuje i manji ‘duck-tail‘ spojler, sjajno crnu liniju između svjetala i dvije ispušne cijevi integrirane u crni difuzor.

Unutrašnjost je poboljšana u odnosu na odlazni model minimalističkim pristupom kojim se htio naglasiti sportski karakter automobila. Neki dijelovi dovršeni su alcantarom s crvenim šavovima, grijana sjedala podešavaju se manualno, a kožni upravljač koristi mat crne tipke. Prilikom paljenja 8-inčnog infotainment sustava vozača dočekuje digitalna projekcija radilice i klipova.

image
2022 Subaru BRZ
YouTube Screenshot

Ispod poklopca novog Subarua BRZ-a smješten je 2,4-litreni atmosferski četverocilindrični boxer koji proizvodi 231 KS (170 kW) i 249 Nm okretnog momenta. Snaga se može prenositi putem šeststupanjskog automatika ili manualca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:47