SKUPO ŠTIVO

Knjiga o povijesti Lamborghini Miure prodaje se za nevjerojatnih 50.000 kuna!

U knjizi je, na 454 stranice, zabilježeno gotovo dva desetljeća istraživanja sa svim ključnim osobama koji su bili uključeni u projekt
Knjiga ‘Lamborghini Miura‘
 Horton Books

Lamborghini Miura smatra se prvim modernim superautomobilom, neki ga smatraju najljepšim, a zasigurno je i jedan od najskupljih. Nakon predstavljanja 1967. godine, Miura je koštala 19.250 dolara, što je danas jednako 157.000 dolara (1 milijun kuna). Danas se prodaju po cijenama od 1.5 milijuna dolara (9,6 milijuna kuna).

image
Knjiga ‘Lamborghini Miura‘
Horton Books

Međutim, ako vas ovo ne iznenadi, vjerojatno će činjenica da knjižara Horton Books iz Velike Britanije prodaje primjerak knjige ‘Lamborhini Miura‘ po nevjerojatnih 5500 funti (49.000 kuna). Jasno, ovo nije obična knjiga, a nabaviti je nakon što je objavljena bilo je gotovo nemoguće.

image
Knjiga ‘Lamborghini Miura‘
Horton Books

Knjigu ‘Lamborghini Miura‘ napisao je Simon Kidston, koji je radio u vodećim europskim aukcijskim kućama, a sada vodi vlastitu kompaniju pomažući bogatima u kupnji i prodaji luksuznih automobila.

image
Lamborghini Miura SV
Lamborghini

U knjizi je, na 454 stranice, zabilježeno gotovo dva desetljeća istraživanja sa svim ključnim osobama koji su bili uključeni u priču o Miuri, a izdano je samo 762 primjerka, što je identičan broj prodanih automobila.

image
Lamborghini Miura SV
Lamborghini

Odmah nakon objave, knjiga je postala obvezno štivo za vlasnike ili obožavatelje prvog modernog superautomobila. Iako se cijena možda čini ‘napuhanom‘, najskuplji primjerak prodan je za 4900 funti u travnju ove godine.

image
Knjiga ‘Lamborghini Miura‘
Horton Books

I dok je ‘Lamborghini Miura‘ rasprodana, njena popratna knjiga ‘The Miura Register‘ još uvijek je dostupna za naručivanje. Ona uključuje pojedinosti o specifikacijama svakog od 762 primjerka, i zvuči kao ostvarenje sna jednog ‘Lambo‘ štrebera. Njezina cijena iznosi 350 funti na web stranici Miura Book.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:43