VIDEOIGRE

Korak u budućnost: Gotovo cijeli Gran Turismo 7 moći će se igrati u virtualnoj stvarnosti

Direktor Gran Turisma Kazunori Yamauchi je najavio da će Gran Turismo 7 doći s gotovo potpunom podrškom za PSVR2

Gran Turismo 7

 Gran Turismo

Igranje virtualne stvarnosti, iako je počelo sporo kada su u pitanju prekrasne, kinematografske igre, korak je u budućnost. Posebno radi za simulacije utrka, dodajući gotovo konačnu razinu uranjanja u virtualnu vožnju. VR je godinama široko podržan za PC igre; konačno, Gran Turismo 7 iskorištava Sonyjev VR hardver sljedeće generacije u PlayStation VR2.

image

Gran Turismo 7

Gran Turismo

U objavi na blogu PlayStationa, direktor Gran Turisma Kazunori Yamauchi je najavio da će Gran Turismo 7 doći s gotovo potpunom podrškom za PSVR2. Prva najava da će GT7 podržavati novi sustav bila je prije samo dva tjedna, obećavajući da će to biti naslov prvog dana za očekivanu sljedeću generaciju VR headseta. U to vrijeme nije bilo jasno koliki će dio igre podržavati VR.

image

Gran Turismo 7

Gran Turismo

Sada je potvrđeno da je gotovo svaka utrka podržana u VR-u. Gran Turismo Sport podržavao je prvu generaciju PSVR-a, ali je bio nevjerojatno ograničen i ograničen na utrke s jednim AI automobilom. VR je nevjerojatno zahtjevan za bilo koji sustav i zahtijeva optimizaciju i sirovu snagu za rad, što je otežalo njegovu integraciju u konzole.

image

Gran Turismo 7

Gran Turismo

Igraće konzole pokreću nevjerojatno optimizirane sustave koji maksimalno iskorištavaju svoj hardver bez puno slobodnog prostora. Yamauchi je potvrdio da će gotovo sve utrke, uključujući online utrke, biti podržane od strane PSVR2. Jedini nedostatak je podijeljeni zaslon za 2 igrača, koji bi bio beskoristan u sustavu za igranje pričvršćenom na vaše lice. U svakom slučaju, radi se o potpunoj implementaciji kakvoj su se fanovi mogli nadati.

Ažuriranje koje će GT7 učiniti kompatibilnim s PSVR2 bit će besplatno, ali će VR slušalice i dalje koštati 550 eura. Ovo je veliki korak naprijed za utrke na sim konzolama, a sve što preostaje vidjeti je hoće li VR integracija biti dobra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 22:14