BMW NAJČEŠĆA META

Krađe volana porasle 68 posto! Na meti kradljivaca su zbog skupog dijela...

Lopovi su tijekom pandemije počeli tražiti nove načine zarade od ukradenih dijelova pa je ovo još uvijek relativno nova pojava

Krađa upravljača, ilustracija

 Profimedia

Nedavno smo pisali o učestalim drskim krađama katalizatora u Hrvatskoj, a sada iz Velike Britanije stiže novo upozorenje.

Krađe volana iz automobila na Otoku prošle su godine porasle za 68 posto! Prema navodima osiguravajuće kuće Admiral, radi se o serijskim krađama, a najčešće mete su BMW, a potom Ford i Land Rover.

Lorna Connelly, voditeljica odjela za potraživanja klijenata u Admiralu otkrila je na što ciljaju kradljivci:

'U posljednje četiri godine primili smo više od 500 zahtjeva za ukradene volane, s najvećim porastom u 2021. kada je zabilježen porast od 68% u odnosu na 2020. godinu. Treba napomenuti da kradljivi zapravo ne žele upravljač, njihov cilj su zračni jastuci.

Zračni jastuk na crno košta između 200 i 500 funti, što je i dalje jeftinije nego da vozač ode u ovlašteni servis gdje zamjena košta i do 1000 funti (9000 kuna). Ako radite popravke na automobilu koji zahtijevaju zamjenski zračni jastuk, to je posao za ovlaštene servisere koji uvijek koriste samo legalne dijelove dobivene od specijaliziranih dobavljača' - zaključila je Connelly.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. svibanj 2023 17:22