pogledajte video

Kružni tok iz pakla: ‘Ovo je mogao projektirati samo netko tko nikad nije vozio automobil‘

Upoznajte jedan od najkompliciranijih kružnih tokova gdje se vozači gube poput igle u plastu sijena

Kružni tok

 Youtube screenshot

Swindon‘s Magic Roundabout, ili "Čarobni kružni tok" u Swindonu, proglašen je jednim od najizazovnijih prometnih čvorišta za vožnju u Ujedinjenom Kraljevstvu. Smješten u središnjoj administrativnoj jedinice Engleske - Wiltshire, ovaj kružni tok predstavlja pravu avanturu za vozače. Kad pogledate video bit će vam jasno i zašto.

Naime, ovaj čudnovati spoj kružnih pravaca predstavlja izazov kako za lokalne vozače, tako i za strance. Njegova neobična struktura sastoji se od pet malih kružnih tokova koji se okreću u smjeru suprotnom od kazaljke na satu, smještenih oko šestog vanjskog kruga gdje se vozila kreću u smjeru kazaljke na satu. Ovaj dizajn sa sedam traka nevjerojatno je koncipiran i često zbunjuje i najiskusnije vozače, piše Gloucestershire Live.

Vozači koji uđu u kružni tok "Magic Roundabout" dijele se u dvije skupine. Prva skupina je poznata kao "prestrašeni puževi" jer se sporo i oprezno se kreće kroz rotaciju, ne napuštajući je dok se ne oslobodi prostor barem 100 metara ispred njih, a s druge strane su lokalni vozači koji pokazuju odlučnost u pretjecanju i manevriranju kroz gužvu.

Popularni internetski portal TripAdvisor prepun je recenzija vozača koji su se susreli s ovim izazovom. Jedan od njih opisao je Magic Roundabout kao "cestarsko monstruozno rješenje" nazvavši ga i "prometnim paklom". Istraživanje provedeno od strane web stranice za rabljene automobile Cinch pokazalo je da je "Magic Roundabout" među pet najzbunjujućijih čvorišta u Velikoj Britaniji.

S obzirom na svoju kompleksnost i izazove koje predstavlja za vozače, "Swindon‘s Magic Roundabout" definitivno je jedno od najintrigantnijih prometnih čvorišta u Velikoj Britaniji, ali i uopće. Ako se ikada nađete u blizini, ne propustite priliku doživjeti ovaj nevjerojatan kaos na cesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. ožujak 2024 05:32