prekipjelo mu

Kutnom brusilicom srušena tri radara za mjerenje brzine. Policija: ‘Iza svega stoji ljutiti penzioner‘

Osim informacije kao je uhićena 67-godišnja muška osoba, motiv nije poznat, ali je učinjena velika šteta

Uhićenje zbog vandalizma

 Profimedia, GMP Wigan West

Nakon ULEZ-ovih kamera u Londonu, čini se da sada masovno stradavaju i kamere za nadzor brzine i to u Manchesteru u Velikoj Britaniji. Naime, u nedavnom incidentu neimenovani, 67-godišnji umirovljenik priveden je pod sumnjom da je kutnom brusilicom srušio tri suvremene kamere za nadzor.

Policija Manchestera reagirala je na poziv kako su dvojica muškaraca zatečeni kako pile stup s kamerom za brzinu u dijelu grada Wigen. Dogodio se to nekoliko dana nakon što su srušene još dvije kamere na drugim lokacijama - Wigen Pieru i predgrađu Kitt Green, piše Daily Mail.

image

Prometna kamera, ilustracija

Profimedia

Lokalna policija, Wigan Westa, izvijestila je putem društvenih mreža o uhićenju, naglašavajući da su kamere za mjerenje brzine postavljeni kako bi osigurale sigurnost na cestama tijekom božićnog razdoblja. Penzioner je tako napravio veliku štetu gradu koji se sklopio ugovor s tvrtkom Jenoptik UK za nadogradnju kamera diljem regije, tip VECTOR-SR koje koriste infracrvenu tehnologiju.

Ove napredne kamere, imaju sposobnost detekcije vozila u oba smjera istovremeno bez upotrebe bljeskalica, čineći ih učinkovitim alatom za kontrolu brzine.

Ovo uhićenje dolazi u vrijeme kada se vozače upozorava da budu oprezni zbog povećane vjerojatnosti da će ih kamere snimiti, s obzirom na instalaciju više od 100 novih VECTOR-SR kamera širom Manchestera. Ovaj potez dio je inicijative financirane kroz Mayor‘s Challenge Fund (MCF) za poboljšanje sigurnosti na gradskim cestama, s ciljem eliminacije smrtonosnih slučajeva i teških ozljeda na prometnicama.

Vozače se pritom potiče na oprez, a educiranje o opasnostima prebrze vožnje ističe se kao ključno sredstvo u ostvarivanju ciljeva sigurnosti na cestama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 00:33