AKTUALNO

Lamborghini najavio novi EV prototip: Silueta sugerira da je riječ o limuzini ili crossoveru

Lamborghini prelazi na električni pogon jer će tvrtka predstaviti svoje prvo električno vozilo na Tjednu automobila u Montereyu

Lamborghini EV (najava)

 Lamborghini

Lamborghini je nedavno najavio planove za korištenje Tjedna automobila u Montereyu za predstavljanje prototipa svog "prvog 100% električnog automobila" i sada ćemo ga pogledati.

U nejasnoj najavi objavljenoj na društvenim mrežama, tvrtka je otkrila da će nadolazeći model imati oštro vjetrobransko staklo koje prelazi u dugi kosi krov. Dalje ispod vidimo prostrani staklenik koji sugerira da gledamo crossover ili limuzinu. Također možemo vidjeti tečnu karoseriju i mišićav stražnji stup. Pridružuju im se avanturistička linija pojasa i vitki A-stupovi.

image

Lamborghini EV (najava)

Lamborghini

EV će biti predstavljen 18. kolovoza, a Lamborghini ga predstavlja kao "nešto novo i doista uzbudljivo". Nema puno toga za nastaviti, ali tvrtka je ranije rekla da će prototip predstavljati njihov dugo očekivani četvrti model i ući u proizvodnju prije kraja desetljeća.

Na planovima za vozilo se radi već duže vrijeme jer je Lamborghini najavio svoj program Direzione Cor Tauri 2021. Plan proizvoda će omogućiti da se cijela linija tvrtke elektrificira do kraja 2024. Revuelto je već predstavljen i uskoro će se otvoriti put za plug-in hibridni Urus kao i ekološki prihvatljivog nasljednika Huracana.

Potpuno električni četvrti model opisan je kao "najsjajnija zvijezda u sazviježđu" i "kulminacija putovanja". Tvrtka je dalje rekla da će model imati "izvanredne performanse" i biti pozicioniran "na vrhu svog segmenta".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 02:37