GRADSKA MOBILNOST

Lancia širi gamu modela: Nova izvedba Ypsilona je - gradski električni romobil!

Električni Romobil napravljen je u suradnji s MT Distributionom, a bit će dostupan u Lancijinim zastupništvima
Lancia Ypsilon E-scooter
 Lancia

Lancia Ypsilon proizvodi se posljednjih 35 godina, a iako je model četvrte generacije star jedno desetljeće, još uvijek se nastavlja prodavati na svom domaćem tržištu. Nedavno je Lancia najavila širenje Ypsilon ponude s prvim električnim romobilom marke koji će zajedno sa Ypsilon Hibrid Ecochicom ponuditi 'održivo rješenje za gradsku mobilnost'.

image
Lancia Ypsilon E-scooter
Lancia

Električni romobil napravljen je u suradnji s MT Distributionom, a bit će dostupan u Lancijinim zastupništvima i drugim maloprodajnim kanalima. Pokretat će ga 250-vatni motor s dometom od 18 kilometara. Okvir je izrađen od aluminija pa nije pretežak, a uključuje 8-inčne naplatke u obliku saća za koje Lancia navodi da apsorbiraju neravnine na cesti. Također, Ypsilon E-scooter uključuje stražnja i prednja LED svjetla.

image
Lancia Ypsilon E-scooter
Lancia

Lancijin električni romobil dostupan će biti u dvije boje: Maryne i Gold, a cijena će biti 299 eura (2242 kune), što i nije tako mnogo. Prisjetimo se, mnogi su očekivali stavljanje lokota na Lancijine tvornice nakon spajanja Fiat Chrysler Automobilesa (FCA) i PSA Grupe, no Stellantis je nedavno imenovao Jean-Pierra Plouea novim direktorom Lancijinog odjela za dizajn.

image
Prezentacija nove Lancije Ypsilon, 2019.
Profimedia

U planu je Lancijina suradnja u razvoju novih automobila s Alfom Romeom i DS Automobilima, s obzirom na to da izgleda da će asortiman rasti, iako je Ypsilon u ovom trenutku jedini model. Ypsilon je osvježen početkom godine novom prednjom masku i ažuriranjem unutrašnjosti novim 7-inčnim infotainment sustavom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 13:55