novitet

Ljudi ga i dalje trebaju: Toyota predstavila legendarni kratki Land Cruiser s V6 benzincem

Većina kupaca Land Cruiser s peterima vratima smatra praktičnijim, varijanta s troja vrata sviđa se ljubiteljima terenske vožnje

Toyota Land Cruiser

 Toyota

Toyota je nedavno još jednom redizajnirala besmrtni Land Cruiser serije 70, koji se kontinuirano proizvodi od 1984. s manjim promjenama. Najnovijim redizajnom zadržan je stil stare škole dok je automobil dobio modernu tehnologiju kako bi automobil ostao konkurentan. Dok je verzija za japansko tržište i dalje ograničena na verziju s petera vrata, kraća varijanta s troja vrata od sada je dostupna u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Ona dolazi u kombinaciji s V6 benzinskim motorom.

image

Toyota Land Cruiser

Toyota

Kroz svoju povijest, Serija 70 imala je različite izvedbe, no nakon novog redizajna nije točno objavljeno koje će se karoserijske varijante zadržati. Na Toyotinoj web stranici u Ujedinjenim Arapskim Emiratima sada je otkriveno da se nude pickup s dva sjedala, terenac s petora vrata i terenac s troja vrata, a posljednja dva modela već su dostupna za kupnju.

Dodatno, pojavile su se slike pickupa s dvostrukom kabinom iz Australije, što sugerira da je osvježena linija sada gotovo kompletna. Nedostaje još samo ‘Troop Carrier‘ verzija s 11 sjedala koja bi trebala biti naknadno predstavljena.

I dok većina kupaca Land Cruiser s peterima vratima smatra daleko praktičnijim, varijanta s troja vrata posebno je privlačna ljubiteljima terenske vožnje, zahvaljujući svojoj kompaktnoj veličini i boljim terenskim sposobnostima.

image

Toyota Land Cruiser

Toyota

S dužinom od 4.235 mm, model s troja vrata čak je 640 mm kraći od onoga s peterim vratima. To ga čini samo malo dužim od Toyote Yaris Cross, ali Land Cruiser je znatno viši i širi od najmanjeg Toyotinog SUV-a.

Redizajnirani stilski elementi poput retro okruglih LED prednjih svjetala, izbočenih pokazivača smjera i kromiranog odbojnika, koji su uvedeni zadnjim redizajnom vjerni su stilu originala, što rezultira bezvremenskim izgledom. Model sa specifikacijama za Emirate serijski dolazi opremljen 16-inčnim aluminijskim kotačima s gumama visokog profila.

Unutrašnjost sadrži presvlake od nubuk i sintetičke kože za sjedala, 9-inčni infotainment sustav s bežičnom vezom za Apple CarPlay i Android Auto, audio sustav s 2 zvučnika i električno pokretane prozore. Sigurnosni paket poboljšan je s nekoliko naprednih sustava pomoći u vožnji, uključujući pomoć pri napuštanju trake i sustav za sprječavanje sudara, iako automobil serijski ima samo dva prednja zračna jastuka.

image

Toyota Land Cruiser

Toyota

Za razliku od Japana, gdje je Land Cruiser serije 70 dostupan isključivo s turbodizelskim motorima (2,8-litreni redni četiri ili 4,5-litreni V8), kupci u Ujedinjenim Arapskim Emiratima na raspolaganju imaju samo jedan benzinski motor.

To je 4,0-litreni V6 24V Dual VVT-i (1GR-FE) motor, koji proizvodi 231 KS i 360 Nm maksimalnog okretnog momenta. Snaga se prenosi na sva četiri kotača preko 6-stupanjskog Super ECT automatskog mjenjača i robusnog 4WD sustava.

image

Toyota Land Cruiser

Toyota

U Ujedinjenim Arapskim Emiratima, nova Toyota Land Cruiser serije 70 Hardtop s troja vrata dostupna je u jednoj jedinoj izvedbi uz početnu cijenu od 169.900 AED (42.177 eura). Za usporedbu, ekvivalent s pet vrata košta od 179.900 AED (44.660 eura), dok cijena za pickup s dva sjedala još nije objavljena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 17:28