TRAGIČNI REKORD

Luda brojka: Ovo je najveća zabilježena brzina u prometnoj nesreći ikad na europskim cestama

Najveća zabilježena brzina prometne nesreće u Europi dogodila se u Španjolskoj, u kojoj je vozač vozio čak 250 km/h

Brzina, ilustracija

 Profimedia

Prevelika brzina je jedan od glavnih uzroka prometnih nesreća, nažalost, najveća zabilježena brzina prometne nesreće u Europi dogodila se u Španjolskoj, u kojoj je vozač vozio čak 250 km/h.

Ova tragična nesreća tužan je primjer važnosti poštivanja ograničenja brzine i odgovorne vožnje na cesti. Prevelika brzina ne samo da povećava rizik od nesreća, već može i pogoršati posljedice u slučaju sudara, otežavajući sigurnosne sustave vozila.

image

Brzina, ilustracija

Profimedia

Provincijska policija Navarre službeno je potvrdila najveću brzinu ikada zabilježenu u prometnoj nesreći u Europi. Tragični događaj dogodio se u Iberskom gradu ranije ove godine, zabilježivši jednu smrt. Istrage su još u tijeku.

Jedno od mogućih rješenja moglo bi biti uvođenje crnih kutija u vozila kako bi se poboljšala sigurnost na cestama i pružili ključni podaci za analizu nesreća. Ove crne kutije bilježe ključne informacije kao što su brzina, intenzitet kočenja i drugi relevantni podaci neposredno prije i nakon aktiviranja zračnih jastuka.

image

Brzina, ilustracija

Profimedia

Slične tehnologije praćenja aktivnosti vozila i danas se koriste u drugim kontekstima. Primjer je Move-in uređaj koji vam omogućuje da pratite vozila koja posebno zagađuju okoliš, tako da mogu također cirkulirati u zabranjenim područjima zbog visokog zagađenja.

Još jedna nedavna nesreća pri velikoj brzini uključuje Lamborghini Huracan u blizini kalifornijskog grada Murrieta, dok se natjecao s drugim superautomobilom u pravoj gradskoj uličnoj utrci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 03:19