GASILI GA SATIMA

Luda brojka: Vatrogasci potrošili 40.000 litara vode kako bi ugasili zapaljenu Teslu Model S

Srećom, nitko nije ozlijeđen u incidentu koji je započeo nakon što je električni automobil udario u komad krhotine na cesti

Tesla Model S požar

 Facebook Screenshot

Prišlog utorka ujutro djelatnica vatrogasne postaje odgovorila je na poziv s autoceste u središnjoj Pennsylvaniji (SAD).

Tek nekoliko sati i tisuće litara vode kasnije, Tesla koja je izazvala požar mogla se sigurno maknuti s ceste.

image

Tesla Model S požar

Facebook Screenshot

Srećom, nitko nije ozlijeđen u incidentu koji je započeo nakon što je električni automobil, prema WTAJ-u, udario u komad krhotine na cesti.

Prema riječima jednog od putnika, nakon što je predmet udario u donji dio Modela S, iz vozila je počeo izlaziti dim.

Vozač je brzo stao i sva tri putnika i njihov pas sigurno su izašli iz automobila.

image

Tesla Model S požar

Facebook Screenshot

Imali su sreće što su to učinili, jer se Model S odmah zapalio. Prema vatrogasnoj postrojbi, njezine su dvije cisterne brzo potrošile 15.000 litara vode, no pokazalo se da to nije dovoljno da se ugasi požar.

Dodatne cisterne pozvane su iz tri druga vatrogasna odjela i bilo je potrebno ukupno 45.425 litara vode za gašenje požara.

To je znatno više od količine vode potrebne za požar automobila s unutarnjim izgaranjem, za čije gašenje treba samo oko 1890 litara, prema vatrogasnoj službi.

image

Tesla Model S požar

Facebook Screenshot

"Zbog litij-ionske baterije na vozilu, gašenje ovog požara zahtijevalo bi dodatne cisterne jer bi se vozilo nastavilo ponovno paliti i ponekad žestoko gorjeti", napisalo je Dobrovoljno vatrogasno društvo Morris Township na Facebooku. "Ukupno, ekipama je trebalo gotovo dva sata neprekidnog gašenja jer bi se baterija počela ponovno paliti zbog visokih temperatura".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. studeni 2023 11:35