AKTUALNO

‘Malo začina ne bi škodilo‘: Volvo najavio mogućnost vrlo uzbudljivog sportskog automobila

Glavni operativni direktor Volva Bjorn Annwall rekao je da je za marku važno imati vodeći model te se činio otvorenim za ideju sportskog automobila

2013. Volvo Coupe Concept

 Volvo

Iako švedski proizvođač automobila nije tako blisko povezan s vozilima visokih performansi kao neki od njegovih rivala, sugerirao je da bi u budućnosti mogli dobiti jedan vrlo uzbudljiv sportski automobil.

image

2013. Volvo Coupe Concept

Volvo

U razgovoru s Car Salesom, glavni operativni direktor Volva Bjorn Annwall rekao je da je za marku važno imati vodeći model te se činio otvorenim za ideju sportskog automobila.

"Svaka marka automobila treba malo začina koji će pomoći u pomicanju granica onoga što automobil stvarno jest, a mislim da bi i Volvo također trebao imati takav model", rekao je. Iako Annwall nije želio potvrditi radi li Volvo već na novom autu s dvoja vrata, priznao je privlačnost takvih modela. U konačnici, međutim, moraju imati poslovnog smisla.

image

2013. Volvo Coupe Concept

Volvo

“Kao dizajneri automobila uvijek volimo raditi zabavne stvari poput coupea ili super sportskog automobila jer je to zabavno", rekao je. “Ali kao tvrtka proizvodite proizvode koje ljudi žele i imate poslovnu opravdanost. Sve je moguće, rekao bih. Ovisi kamo ide tržište i što kupac želi".

image

2013. Volvo Coupe Concept

Volvo

"Ostanite s nama", rekao je Annwall na izravno pitanje je li novi sportski automobil moguć ili ne. U međuvremenu, švedski proizvođač automobila radi na izgradnji svoje ponude SUV vozila, uključujući potpuno električne modele poput EX30, EX40, EX60 i EX90. Tek nakon što se ovi modeli pojave na tržištu, Volvo će moći usmjeriti svoju pozornost na sportske automobile.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:24