AKTUALNO

Meksički predsjednik potvrdio: ‘Tesla će uskoro kod nas izgraditi veliku tvornicu‘

Još u listopadu 2022. Musk je viđen u Monterreyu zajedno s drugim Teslinim rukovoditeljima, kao i američkim veleposlanikom u Meksiku

Tesla proizvodnja

 Tesla

Meksički predsjednik Andres Manuel Lopez Obrador potvrdio je u utorak da će grad Monterrey, Nuevo León, biti dom nove Tesline tvornice. Dogovor između proizvođača automobila i meksičke vlade dolazi nakon mnogo mjeseci nagađanja. Više detalja bit će objavljeno kasnije ovog tjedna.

image

Elon Musk

Profimedia

Još u listopadu 2022. Elon Musk je viđen u Monterreyu zajedno s drugim Teslinim rukovoditeljima, kao i američkim veleposlanikom u Meksiku. Meksički državni dužnosnici također su bili prisutni pa se činilo vjerojatnim da bi buduća Teslina tvornica mogla biti tema.

image

Teslina tvornica u Fremontu, Kalifornija

Profimedia

Međutim, samo prošlog tjedna, meksički predsjednik Andres Manuel Lopez Obrador izrazio je zabrinutost zbog nestašice vode u regiji i signalizirao da bi mogao blokirati Teslinu tvornicu zbog te zabrinutosti. Umjesto toga, predsjednik je želio da Musk izgradi tvornicu u blizini novog poslovnog središta u Mexico Cityju.

Njegova zabrinutost je riješena tijekom telefonskog razgovora s Muskom u ponedjeljak, kaže Bloomberg. "Bio je vrlo osjetljiv, razumio je našu zabrinutost i prihvatio naše prijedloge", rekao je predsjednik u izjavi. "Želim zahvaliti gospodinu Elonu Musku na iskazanom velikom poštovanju, pažnji i razumijevanju važnosti rješavanja problema nestašice vode".

image

Tesla proizvodnja

Tesla

Predsjednik također kaže da se Tesla obvezala na korištenje reciklirane vode u cijelom proizvodnom procesu. Više detalja o tvornici, za koju očekujemo da će biti još jedna Gigafactory, bit će objavljeno uskoto tijekom Teslinog prvog Dana investitora. Čini se vjerojatnim da će tvornica biti značajan dio plana proizvođača automobila da poveća proizvodnju na 20 milijuna vozila godišnje do kraja 2030.

image

Tesla automobili

Tesla

Tesla je tek posljednji proizvođač automobila koji ulaže u Meksiko. Ford proizvodi Mustang Mach-E u Cuautitlánu u Meksiku. BMW i General Motors također planiraju proširiti proizvodnju u zemlji, dok Stellantis također promatra državu iz sličnih razloga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:51