PREMIJERA

MG u Kini predstavio novi Cyberster: Električni roadster odaje počast britanskim prethodnicima

Nasljednik MG TF-a stiže u Kinu s platnenim krovom, dva sjedala i dvije opcije električnog pogona

MG Cyberster

 MG

MG se vraća svojim korijenima s potpuno novim Cybersterom, koji odaje počast klasičnim britanskim roadsterima iz prošlosti s kakvima se marka proslavila. Potpuno električni model djelomično je otkriven zahvaljujući fotografijama kineskog Ministarstva industrije i informacijske tehnologije, prije svog debija na Shanghai Auto Showu sljedeći tjedan.

Cyberster će biti dostupan u verzijama s pogonom na stražnje kotače i s pogonom na sva četiri kotača, a model s dva motora može se pohvaliti do 544 KS (400 kW) električne snage.

image

MG Cyberster

MG

Proizvodna verzija koncepta MG Cyberster iz 2021. prvotno je prikazana u procurjelim patentnim crtežima dizajna u lipnju 2022., prije nego što je uočena neprikrivena u veljači 2023. Nove slike daju nam najbolji pogled na vanjski dizajn automobila do sada.

Ne događa se često da roadsteri debitiraju u našem svijetu u kojem dominiraju SUV-ovi, tako da će MG Cyberster vjerojatno izazvati entuzijastične reakcije javnosti. Cyberster preuzima tradicionalni stil karoserije s dvoja vrata s proporcijama pogona na stražnje kotače i krovom od tkanine na uvlačenje.

image

MG Cyberster

MG

Iako je dizajn serijske verzije smanjen u usporedbi s futurističkim konceptom, još uvijek se može pohvaliti privlačnim izgledom s mišićavim tijelom i primamljivim oblinama. Iako stražnja svjetla "u obliku strelice" nisu najjača karakteristika automobila, cjelokupni stil je impresivan za cjenovno pristupačan sportski automobil.

Krov od tkanine dolazit će u crnoj ili crvenoj nijansi, pružajući kupcima neke mogućnosti za prilagođavanje vozila. Osim toga, vidljiva su dva dvobojna dizajna aluminijskih naplataka od 19 inča ili 20 inča, što doprinosi sportskom izgledu automobila.

image

MG Cyberster

MG

MG-ov novi roadster dugačak je 4535 mm, širok 1913 mm i visok 1329 mm, s međuosovinskim razmakom od 2690 mm. Dimenzije automobila čine ga 620 mm dužim od Mazde MX-5 ND i 211 mm duljim od BMW-a Z4 G29. Prema podacima iz Kine, Cyberster ima masu praznog vozila od 1.850 kg i ukupnu masu od 2.075 kg.

Cyberster će biti dostupan u dvije različite varijante pogona. Verzija s jednim motorom je RWD i može proizvesti do 314 KS (231 kW), dok verzija s dva motora dodaje mogućnost AWD-a i ima kombiniranu snagu od 544 KS (400 kW). Ove brojke su impresivne za segment, iako ostaje za vidjeti odgovara li vodeća serijska verzija performansama koncepta, koji je od 0-100 km/h ubrzavao za manje od 3 sekunde.

image

MG Cyberster

Web Screenshot

Sve pojedinosti o MG Cybersteru bit će objavljene na sajmu automobila u Šangaju 18. travnja. Veselimo se vidjeti kolika je njegova cijena u usporedbi s neelektrificiranim konkurentima kao što su Toyota GR86 i Mazda MX-5.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 21:46