CIPELE SLAVNOG TRIJA

Na aukciji originalne felge Lamborghinija Countacha, Diabla i Ferrarija Enza, pogledajte cijene

Originalne felge slavnog trija sportskih automobila neki su od brojnih dijelova koji idu na čuvenu Silverstone Auctions

Lamborghini Diablo felge

 Silverstone Auctions

U svijetu aukcija automobila uobičajeno je da ljudi licitiraju za automobile, u rjeđim slučajevima za kompletne kolekcije, ali ono što nije tako uobičajeno je da se nude lotovi sastavljeni od dijelova vozila. Još neobičnije je to što je riječ o originalnim felgama za Lamborghini Countach, Diablo i Ferrari Enzo.

"Cipelice" slavnog trija trkaćih automobila jedne su od mnogih dijelova koji će biti prodani tijekom Silverstone Auctions vikenda na Lancaster Insurance Classic Motor Showu u NEC-u, u Birminghamu. O felgama nema puno podataka, ali zanimljivo je da se u sva tri slučaja radi samo o setovima za prednju osovinu, ne i za stražnju.

image

Lamborghini Countach felge

Silverstone Auctions

Zapravo, iz pozadine koja se vidi na slikama triju modela, čini se da je prodavač sigurno ista osoba. Prava je rijetkost da se kompleti originalnih felgi ovih modela prodaju na aukciji, tim više što se radi samo o onima koji odgovaraju jednoj osovini, a ne objema.

image

Lamborghini Diablo felge

Silverstone Auctions

Počevši od prvog Lamborghinija, Countacha, radi se o kultnim O.Z. felgama s glatkim dnom i pet rupa. Unatoč prljavštini, čini se da su u dobrom stanju. Očekuje se da će ponuda kod njih biti između 2000 i 2500 funti (17.260 i 21.575 kuna).

image

Ferrari Enzo felge

Silverstone Auctions

Diablove felge također su kultni model, reinterpretirajući dizajn pet krugova, iako se u ovom slučaju nalaze na vanjskom obodu. Riječ je o 18-inčnim felgama za koje tvrtka procjenjuje da će izazvati manji interes u rasponu od 1200 do 1500 funti (10.300 do 12.945 kuna).

Konačno, tu su Enzove "cipelice", koje su također lako prepoznatljive, zvjezdanog formata s pet duplih krakova, ali su najlošije procijenjene između 1000 i 1200 funti (8600 do 10.300 kuna).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 10:16