PREMIJERA

Na Sajmu automobila u Šangaju predstavljen Smart #3, potpuno električni SUV-coupe

Novi Smart #3 pridružuje se Smartu #1 koji je predstavljen prije gotovo dvije godine, a čija će komercijalizacija u Europi započeti sljedećeg ljeta

Smart 3

 Smart

Smart je na Sajmu automobila u Šangaju predstavio svoj drugi električni model u manje od godinu dana, Smart #3. U ovom slučaju, to je SUV s više stila i sportske estetike, opremljen potpuno električnim pogonskim sustavom.

Novi Smart #3 pridružuje se Smartu #1 koji je predstavljen prije gotovo dvije godine, a čija će komercijalizacija u Europi započeti sljedećeg ljeta. Ovim drugim modelom marka integrirana u Geely Grupu želi postati jedna od referenci u kompaktnom premium segmentu.

image

Smart 3

Smart

Dijeleći istu filozofiju dizajna kao i Smart #1, globalni dizajnerski tim Mercedes-Benza dao je novom Smartu #3 vrhunski i sportski izgled, kako iznutra tako i izvana. Novi električni SUV dugačak je 4,40 metara, širok 1,84 metra i visok 1,55 metara.

Dizajn Smarta #3 definiran je fluidnim i glatkim linijama i atletskim oblinama dizajniranim za poboljšanje aerodinamičkih performansi. Karoserija je više naglašena brojnim dizajnerskim detaljima. Sprijeda su stilizirana CyberSparks LED prednja svjetla kombinirana s prepoznatljivim "nosom morskog psa" i velikom maskom u obliku slova A.

image

Smart 3

Smart

Osim toga, Smart #3 dolazi s novim bojama, među kojima su Orange Photo Metallic i futuristička Blue Electric Matte, kao i nova varijanta interijera Vibrant Brown.

U unutrašnjosti, kabina odražava sportski izgled eksterijera, s kružnim oblicima koji podsjećaju na usisnike zraka turbina ugrađenih u isklesanu ploču s instrumentima koja teče prema visokoj konzoli na kojoj se nalazi središnja upravljačka ploča, središnji zaslon od 12,8 inča koji projicira sadržaj infotainment sustava opremljenog, uz to, zvučnim sustavom Beats s 13 zvučnika.

image

Smart 3

Smart

Kombinacija prirodnog svjetla sa stropa s aureolom i umjetnog svjetla iz višebojne ambijentalne rasvjete još više poboljšava prozračno unutarnje okruženje. Zahvaljujući većem razmaku između osovina, Smart #3 nudi prostraniju kabinu za putnike koji također imaju sjedala s integriranim naslonima za glavu koji naglašavaju sportski dizajn kabine.

Iako Smart nije dao tehničke podatke na Shanghai Motor Showu, znamo da će biti nekoliko različitih verzija Smarta #3, sa stražnjim i pogonom na sva četiri kotača, u dvije varijante snage (282 i 428 KS). Ova snažnija verzija, s Brabusovim pečatom, opremljena je Boost načinom rada s kojim od 0 do 100 km/h ubrzava za 3,7 sekundi.

image

Smart 3

Smart

Motor pokreće litij-ionska baterija neto kapaciteta od 62 kWh koja omogućuje domet od 450 kilometara. Smart #3 bit će predstavljen europskoj javnosti na IAA sajmu u rujnu 2023., a na tržište će stići početkom 2024. Morat ćemo pričekati njemački događaj kako bismo saznali više detalja o drugom Smartovom električnom automobilu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 20:53