VIDEO, FOTO

Novi potpuno električni početak za marku: Smart predstavio mali električni crossover ‘#1‘

Geely kaže da je otprilike iste veličine kao Kira Nivo EV, MINI Countryman ili Renault Megane E-Tech, ali da je "iznutra prostraniji"

2023. Smart #1

 Smart

Smart se konačno vratio s novim proizvodom s kojim ulazi u "borbu" s potpuno električnim crossoverima. Proizvođač ga naziva #1 ("Broj jedan") i glavni rivali su mu Hyundai Kona i Volkswagen ID.3. Prema Smartu, #1 je "jezgra stvari koje tek dolaze".

image

2023. Smart #1

Smart

Počet ćemo odmah s brojkama. Prema Smartu, procijenjeni domet iznosi 440 kilometara zahvaljujući bateriji od 66 kWh smještenoj u podu.

Prilikom lansiranja, "Broj jedan" će stići s jednim elektro motorom postavljenim straga koji proizvodi oko 270 KS i 343 Nm okretnog momenta. Vjerojatno će uslijediti i druge opcije baterijskog paketa, s obzirom da SEA arhitektura može nositi i do tri motora.

image

2023. Smart #1

Smart

Kao još jedan naglasak na novi početak, #1 je također veći od bilo kojeg od svojih prethodnika. Geely vlasnik Smarta kaže da je otprilike iste veličine kao Kia Niro EV, MINI Countryman ili Renault Megane E-Tech, ali da je "iznutra prostraniji". Prema njihovim riječima, prostor u kabini usporediv je s luksuznom Mercedes-Benz limuzinom E-Klase.

image

2023. Smart #1

Smart

Jedan pogled na novi EV daje do znanja kako je to postignuto. Naime, stražnji dio i bočne strane vozile više su okomite nego što su nagnute, čime se štedi prostor u kabini, dok ukupni otisak ostaje mali.

U kabini je najzanimljiviji 12,8-inčni infotainment sustav i 9,2-inčni zaslon, kao i 10-inčni head-up zaslon. Dostupne su i napredne sigurnosne tehnologije poput prilagodljivog tempomata, nadzora mrtvog kuta i prilagodljivih dugih svjetala.

image

2023. Smart #1

Smart

Cijene još uvijek ostaju nepoznate, iako je poznato da će proizvodnja početi kasnije ove godine, dok prve isporuke možemo očekivati početkom 2023.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. ožujak 2024 22:29