francuski luksuz

Na tržište stigao novi DS 7: Atraktivan izgled i tehnologija u središtu pozornosti, poznate i cijene

U motornoj ponudi nalaze se tri plug-in hibrida od 225, 300 i 360 KS, a u ponudi je i dalje 130 BlueHDi dizelaš

DS 7

 DS

Luksuzna francuska marka DS koja je krajem prošle godine startala i u Hrvatskoj ima nekoliko modela u ponudi, a trenutno je najaktualniji osvježeni DS 7. Ovaj veliki SUV poznajemo još od 2017. godine, a sada je i kod nas stigao u osvježenom izdanju.

Zadržana je osobnost i profinjenost postojećeg oblika, ali istovremeno je dodana doza dinamičnosti oštrijim linijama. Karakter novog DS 7 dodatno je istaknut je znatnim promjenama posebno na njegovu prednjem i stražnjem kraju ne samo po pitanju izgleda, već i izrade, pogona, prostranosti i voznih osobina društvo poput Lexusa NX, Audija Q5 ili Mercedes GLC i dalje imaju ozbiljnog konkurenta iz Francuske.

Novi DS 7 uvodi i tehnologije za veću udobnost i bolje opuštanje, kao što su DS Active Scan Suspension ovjes te DS Night Vision značajka.

Riječ je o sustavu amortizera nadziranih kamerom, posve jedinstvenoj značajki u svojoj klasi. Prilagođava svaki kotač zasebno ovisno o nepravilnostima na cesti.

image

DS 7

DS

Kod sustava DS Night Vision infracrvena kamera snima cestu i njezine rubove kako bi otkrila bicikliste, pješake i životinje na udaljenosti do 100 metara. Vozač dobiva informacije na novoj digitalnoj instrumentnoj ploči visoke rezolucije, a u slučaju opasnosti tu je i posebno upozorenje.

Sigurnost je općenito poboljšana sustavom DS Drive Assist za poluautonomnu vožnju druge razine. Izvještaj s prvih vožnji koje smo već odradili i više detalja možete potražiti OVDJE.

U motornoj ponudi nalaze se četiri motora: tri plug-in hibrida od 225, 300 i 360 KS, u ponudi je i dalje 130 BlueHDi dizelaš, a zanimljivo, PureTech benzinci od 130, 215 i 225 KS više ne nude u EU.

Na koncu i cijene: najdostupniji DS 7 s dizelašem od 130 KS uz opremu Performance Line do registracije stoji 46.340 eura, a plug-in hibridi ovisno o snazi stoje od 57.057, 65.758 i 69.353 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 14:09