Pogrom s mreže

Nakon GM-a, i Volkswagen odustao od oglašavanja na Twitteru zbog Muskovog preuzimanja

Novi vlasnik Elon Musk, izvršni direktor Tesle, ušao je u ured prije tjedan dana i odmah započeo radikalne promjene u tvrtki

Proizvodnja automobila u Volkswagenovoj tvornici

 Profimedia

Volkswagen je u petak rekao da je brendovima grupe preporučio da do daljnjega pauziraju plaćeno oglašavanje na Twitteru. Ovaj potez usko prati preuzimanje platforme društvenih medija od strane Elona Muska.

"Pažljivo pratimo situaciju i odlučit ćemo o sljedećim koracima ovisno o njenom razvoju", rekao je Volkswagen u izjavi, prenosi Reuters.

Proizvođač automobila posjeduje marku Volkswagen, Seat, Cupru, Ducati, Škodu, Lamborghini, Bentley i Porsche. Također posjeduje Audi USA, koji je potvrdio da je "pauzirao plaćeno oglašavanje na Twitteru".

image

Elon Musk

AFP

Platformu društvenih medija nedavno je kupio Elon Musk za 44 milijarde dolara. Novi vlasnik ušao je u ured prije tjedan dana i odmah započeo radikalne promjene u tvrtki. Dok zaposlenici Twittera strahuju za svoja radna mjesta, New York Times izvještava da su danas počela otpuštanja - korisnici strahuju za budućnost platforme društvenih medija.

Iako VW nije rekao konkretno što je uzrokovalo pauziranje plaćenog oglašavanja na stranici, ovaj potez dolazi nakon što je Musk pokušao ublažiti strahove oglašivača i obećao da neće pretvoriti Twitter u "free-for-all pakao".

Proizvođač automobila daleko je od jedinog koji preispituje svoje oglašavanje na platformi. General Motors je nedavno najavio sličan potez. Henrik Fisker, vlasnik Fisker Inc., rekao je ranije ove godine da se protivi korištenju stranice koju vodi Musk, koji je također vlasnik Tesle, jednog od njegovih konkurenata. To je mišljenje ponovio i Citroën, u objavi na platformi.

Volkswagen je, međutim, nedavno imao ugodniji odnos s Muskom. Njegov bivši predsjednik, Herbert Diess, bio je vrlo prijateljski nastrojen s izvršnim direktorom Tesle i 2021. ga je zamolio da direktorima VW-a kaže kako Tesla posluje. Diess je ipak smijenjen ranije ove godine, jer se navodno borio za prikupljanje potpore unutar izvršnih redova u tvrtki.

U međuvremenu, u Twitteru ostaje nejasno kako će vijest o ovim pauzama oglašavanja utjecati na tvrtku. Cijene dionica u posljednjih pet dana pale su 8,75 posto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 18:51