aktualno

Nakon Top Geara kraj i za legendarni trojac? ‘Emisija Grand Tour je gotova‘

Clarkson je jasno rekao da je "gotov s recenziranjem automobila na televiziji"

The Grand Tour

 Profimedia

Samo nekoliko dana nakon što je BBC objavio da će nakon gotovo pola stoljeća emitiranja ukinuti legendarnu televizijsku emisiju Top Gear, njeni najpoznatiji bivši voditelji očito odustaju i od vlastite emisije o autima. Jeremy Clarkson, Richard Hammond i James May odlučili su prekinuti snimanje Amazonove The Grand Tour koju su mnogi smatrali legitimnim nasljednikom emisije Top Gear iz njenih najboljih godina.

image

The grand Tour

Profimedia

Svi oni koji se nadaju da će legendarni trojac koji je Top Gearu donio globalnu popularnost, nakon ovoga pokrenuti neki novi projekt o automobilima, bit će razočarani. Clarkson je jasno rekao da je "gotov s recenziranjem automobila na televiziji".

"Gotovi smo. Recenzirao sam automobile na TV-u od 1989. To sam radio 34 godine, a od sljedeće godine, neću to više raditi.”, rekao je 63-godišnji voditelj za britanski The Times.

Gledatelji će dobiti još jednu priliku gledati trio u novoj emisiji The Grand Toura. Objava da napuštaju emisiju, dolazi nedugo nakon što su se vratili iz Zimbabvea gdje su snimali specijal koji bi trebao biti prikazan iduće godine. Snimanje klasičnih serijala The Grand Toura završilo je 2019. godine, a od tada je britanski trojac snimao samo povremene dugometražne specijale.

image

The grand Tour

Profimedia

Ipak, obožavatelji The Grand Toura mogli bi dobiti nešto novo. Amazon "istražuje nove inkarnacije serije", potvrdila je Fozija Khan, Amazonova voditeljica programa u Ujedinjenom Kraljevstvu. U međuvremenu, Clarkson će se nastaviti pojavljivati ​​na Amazonu, no u potpuno drugačijoj ulozi, kao voditelj emisije Clarkson‘s Farm koja će dobiti i četvrtu sezonu.

Njegovi, sada bivši, suvoditelji također imaju druge emisije koje redovito rade. U serijalu Our Man In... James May putuje svijetom, dok Hammond restaurira stare automobile u emisiji Richard Hammond‘s Workshop na Discovery+.

image

The grand Tour

Profimedia

Trojac je prvi puta zajedno radio 2003. godine kada se May pridružio ekipi BBC-jevog Top Geara. Serija je uživala ogromnu popularnost sve do 2015. kada je Clarkson otpušten zbog incidenta u kojem je napao producenta tijekom snimanja. Hammond i May odlučili su napustiti emisiju u znak solidarnosti s Clarksonom.

Ubrzo nakon toga, krenuli su sa stvaranjem The Grand Toura, programa koji je zadržao mnoge elemente njihove prethodne emisije uz samo male izmjene u formatu.

The Grand Tour je bio jedna od najuspješnijih Amazonovih originalnih serija na početku emitiranja, no slično BBC-jevom novom Top Gearu, kasnije se borio da povrati gledanost i energiju prethodnih sezona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 16:44