NISU ZADOVOLJNI

‘Ne valja vam to‘: Vlasnici Tesli žale se na materijal volana koji se raspada već nakon 6000 km

Nekoliko osoba s Twittera i foruma Tesla Motors Club požalilo se na problem oko trošenja materijala oko rukohvata na upravljaču

Istrošeni materijal na upravljaču, Tesla Model S Plaid

 Twitter Screenshot

Vlasnici impresivno brze Tesle Model S Plaid na društvenim mrežama opisuju probleme s jednim dijelom električnog automobila. Riječ je o materijalu kojim je presvučen kontroverzni "Steering Yoke" upravljač koji izgleda poput jarma, a koji se navodno raspada alarmantnom brzinom.

Nekoliko osoba s Twittera i foruma Tesla Motors Club požalilo se na problem oko trošenja materijala oko rukohvata na upravljaču. Problem je za sad, koliko se čini, isključivo estetske naravi, no to je problem koji nastaje vrlo brzo. Vlasnik na Tesla Motors Clubu žalio se da se materijal počeo trošiti nakon samo šest mjeseci.

Kreatori na web stranici The Kilowatts također su otkrili da imaju isti problem, te da je na njihovom upravljaču do toga došlo nakon samo 40.000 kilometara. Jedan TikToker je rekao da se njemu volan počeo ljuštiti nakon 19.000 kilometara, dok je drugi vlasnik naveo 6000 km.

image

Tesla Model S Plaid

Tesla Motors

Naravno, mnogo ljudi stalo je na stranu Tesle, i optužili vlasnike za neispravno korištenje upravljača, ukazujući na očite nabore koji su možda uzrokovani noktima. Drugi su i dalje ukazivali na korištenje pogrešnog losiona za ruke ili sredstva za dezinfekciju ruku, čije bi komponente, kako su tvrdili, mogle ubrzati propadanje materijala.

Nedostatak izdržljivosti dijela još je više razočaravajući zbog činjenice da cijena Tesla Model S u osnovnoj izvedbi košta više od 95.000 dolara (716.000 kuna), dok Plaid počinje od 135.990 dolara (1,02 milijuna kuna).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:29