vrijede milijun eura

Neki su pripadali nogometašima: Policija razbila lanac krijumčara ukradenih skupocjenih automobila

Specijalizirana jedinica za otkrivanje ukradenih vozila pronašla je više od 700 ukradenih vozila prošle godine

Otkriveni automobili

 Essex Police/Profimedia

Ukradeni super luksuzni automobili sveukupne vrijednosti milijun funti (1,2 milijuna eura) pronađeni su skriveni u industrijskim skladištima u brodskim kontejnerima tijekom policijske racije u North Benfleetu istočno od Londona (Velika Britanija). Akcija je rezultat istrage o organiziranom automobilskom kriminalu krađe vozila koju je vodila policijska jedinica pokrajine Essex za otkrivanje ukradenih vozila (SVIU), piše Daily Mail.

image

Rolls ROyce Cullinan

Essex Police/Profimedia

U sklopu racije, policajci su otkrili četiri ukradena vozila iz područja Essexa i dva iz Londona. Rolls Royce Cullinan, Aston Martin DB11, Mercedes AMG GT i Range Rover Vogue bili su među luksuznim vozilima pronađenima u kontejnerima. Pronađeni su i Ferrari te Range Rover ukradeni neimenovanim zvijezdama Premier lige. Dodatno, Jeep Wrangler i čudnovati van Toyota Alphard bili su smješteni u druga dva kontejnera. Sva šest vozila ostala su netaknuta.

Prema riječima glavnog inspektora Dana McHugha, akcija je rezultat brze i koordinirane suradnje policijskih timova. Ukupna vrijednost vozila koja su prošla kroz mjesto bila je procijenjena na gotovo milijun funti.

image

Rolls-Royce Cullinan

Essex Police/Profimedia

Unatoč pronalasku vozila, istraga se nastavlja kako bi se identificirali počinitelji i vratila vozila njihovim vlasnicima, kao i odredište gdje su automobili trebali završiti.

Specijalizirana jedinica za otkrivanje ukradenih vozila pronašla je više od 700 ukradenih vozila vrijednih 27 milijuna funti prošle godine, što svjedoči o njihovoj odlučnosti u suzbijanju krađe vozila. Policija poziva britansku javnost da surađuje pružajući informacije koje bi mogle pomoći u pronalasku ukradenih vozila, ili identifikaciji počinitelja.

Od početka 2021. godine tim je pronašao ili identificirao više od 1800 vozila vrijednih 58,5 milijuna funti i istražio 106 radionica – garaža u kojima se rastavljaju ukradeni automobili ili im se daje lažni identitet.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:08