nije žalio novca

Netko je ovaj 19 godina stari VW Golf IV upravo platio 100.000 eura! ‘Kao nov je, još ima najlon u kabini‘

Šest znamenki za 19 godina stari Golf možda i ima pokriće - riječ je o modelu R32 4Motion sa samo s 97 km na satu

VW Golf R32

 Bring A Trailer

Zagriženi ljubitelji Volkswagen Golfa očito ne žale novca kad je riječ o rijetkim primjercima u vrhunskom stanju, a posljednjih godina cijene lete u nebo posebno verziji četvrte generacije R32, bilo u Europi, Americi ili Australiji.

Potvrda tome je ovaj Golf R32 iz 2004. godine s tek 97 (!) prijeđenih kilometara koji je upravo prodan u SAD za 104.000 dolara (98.000 eura) putem aukcijske platforme Bring a Trailer.

image

VW Golf R32

Bring A Trailer

Stanje je doslovno "fabrika" ako pogledate fotografije, što zapravo i ne čudi jer auto punih 19 godina uopće nije vožen, a na šiberu i dijelovima prtljažnika još postoji tvornička "najlon" zaštita, zapravo je kompletna unutrašnjost "kao iz dućana".

Ironija je u tome da je, ovaj vrlo poseban i najsnažniji golf IV u ponudi u svoje vrijeme predstavljao priuštiv sportski kompakt, koji međutim danas vrijedi poput superautomobila.

image

VW Golf R32

Bring A Trailer

Okej, konkretan primjerak je vjerojatno i najbolji R32 IV uopće, ali postignuta cijena doista probija sve granice. Posebno s obzirom na činjenicu da je posljednji skupo prodani Golf IV R32, koliko pamtimo, s tek 2896 prijeđenih kilometara, nikad udaren i u savršenom stanju prije tri godine promijenio vlasnika za vrlo visokih 62.000 dolara.

image

VW Golf R32

Bring A Trailer

Specifikacija ovog konkretnog primjerka za američko tržište je izvrsna: kombinira perla Deep blue "boju lansiranja", tu su i specifični 18-inčni aluminijski naplaci OZ Aristo te sportska König prednja sjedala koja se sjajno pašu uz obloge od brušenog aluminija na armaturi.

image

VW Golf R32

Bring A Trailer

Kao kuriozitet, auto ima krovni otvor koji se isporučivao samo za USA tržište (na nekima od 500 primjeraka) koji su bili dostupni u dvije godine proizvodnje (2002- 2004.).

VW Golf R32 četvrte generacije sa 6 cilindara bio je pozicioniran iznad modela GTI, a pokretao ga je VR6 atmosferac s 241 KS i s 320 Nm okretnog momenta koji su se putem 6-stupanjskog ručnog mjenjača (u ovom modelu po prvi put bio u ponudi i DSG mjenjač s dvije spojke uz doplatu) prenosili na 4Motion pogon na sve kotače s Haldex spojkom. Zvuk koji je dolazio iz dvije ispušne cijevi straga jedan je od najboljih koje jedan šestak može proizvesti, uopće.

image

VW Golf R32

Bring A Trailer

Tada početkom Milenija "super Golf IV" do 100 km/h je iz stajanja sprintao za 6,6 sekundi i vozio je do 247 km/h.

Ovaj primjerak je nov isporučen tvrtki Jack Daniel‘s Motors, u Fairlawnu, New Jersey, a potom je prodan drugom trgovcu, gdje je ostao do 2020. kad ga je kupila osoba koja je upravo za njega dobila 104.000 dolara za njega. Čestitamo!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 13:38