PROMJENE DIZAJNA

Nije više monovolumen: Kia najavila novi Carens s izgledom SUV-a prvo za tržište Indije

Službena premijera u drugoj najnaseljenijoj zemlji na svijetu zakazana je za idući četvrtak, 16. prosinca

2022 Kia Carens (skica)

 Kia

Kada je Kia prošle godine predstavila Carnival, suzdržala se od toga da ga nazove jednovolumenom, već ga je opisala kao 'Grand Utility Vehicle'. Čini se kako ni novi Carens više nije monovolumen, jer Kia otvara novu klasu rekreacijskih vozila u Indiji. Model četvrte generacije je veliki odmak u pogledu dizajna – kako iznutra, tako i izvana.

Kao i većina Kijinih nedavnih automobila, novi nimalo ne nalikuje odlaznoj generaciji. Novi Carens izgleda kao crossover, prihvaćajući korporativni 'Opposites United' dizajnerski jezik. Sprijeda i straga su upečatljiva velika svjetla, dok linije bočnog profila nalikuju više na SUV nego monovolumen.

image

2022 Kia Carens (skica)

Kia

SUV-izgled naglašen je krovnim nosačima i plastičnim oblogama karoserije, dok je ravnija linija krova korištena kako bi se povećao prostor za glavu. I staklenik je nešto veći kako bi se naglasila osobnost jednovolumena, iako Kia ne voli koristiti taj izraz.

Južnokorejska marka objavila je skicu koja prikazuje unutrašnjost s masivnom pločom cijelom širinom armaturne ploče. U njemu se nalazi digitalni zaslon za vozača i 10,25-inčni zaslon osjetljiv na dodir. Dio na suvozačevoj strani ima zanimljiv uzorak koji malo uljepšava stvari.

image

2022 Kia Carens (skica)

Kia

Srećom, Carens zadržava zasebne kontrole za klimatizaciju, postavljene ispod središnjih ventilacijskih otvora. Na skici možemo primijetiti i polugu automatskog mjenjača, kao i podlogu za bežično punjenje ispod nje. S premijerom koja se održava u Indiji, Carens je prikazan u specifikaciji s upravljačem na desnoj strani, koji je poznatog dizajna.

Druga izvješća sugeriraju da će izbor uključivati šest ili sedam sjedala. Snaga će navodno dolaziti iz 1,5-litrenih benzinskih ili dizelskih motora. Zanimljivo, iako ne nužno iznenađujuće, i Hyundai izlazi s vlastitom verzijom za koju se vjeruje da se zove Stargazer. Službena premijera u drugoj najnaseljenijoj zemlji na svijetu bit će sljedeći četvrtak, 16. prosinca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:07