JOŠ JEDAN SUV

Nijemci najavljuju novi šminkerski sportski SUV Taigo koji u prodaju stiže do kraja godine

Volkswagen pokazao prve skice novog crossovera na platformi T-Roca i C-Crossa, ali koji je duži od oba i koji stiže iz Brazila
VW Taigo skica
 VW

Nešto manje od godinu dana nakon debija u Brazilu, Volkswagen Nivus se sada priprema komercijalizirati i u Europi, ali s drugim imenom i sitnijim razlikama.

Ukratko, riječ je o prvom coupe SUV-u Volkswagena koji je u potpunosti nastao i koji se proizvodi u Brazilu, a koji će put tržišta Starog kontinenta.

image
VW Taigo skica
VW

U Europi će nositi naziv Taigo, a VW je danas pokazao prve skice koje donose uvid u izgled prednjeg i stražnjeg kraja. S novim Taigom dugim 4,26 metara europska SUV paleta zasnovan na platformi MQB A0, nakon T-Crossa i T-Roca dobiva još jednog člana.

image
VW Taigo skica

U osnovi, novi Taigo predstavlja "razvučenu", ali sportskiju i dinamičnije oblikovanu verziju T-Crossa sa strmije padajućom linijom krova prema stražnjem kraju, ali i s većim unutarnjim prostorom od slično zamišljenog T-Roca. Osovinski razmak od 2,57 metra je dva centimetra duži od T-Crossovog, ali duljina karoserije od 4,27 metra je veća čak 16 centimetara. Dulja je čak i od T-Rocove, za tri cm.

image
VW Nivus za brazilsko tržite
VW

VW Taigo će raspolagati s 415 litara minimalnog kapaciteta prtljažnika (T-Cross se zaustavlja na 373 l), ako se neće ništa po tom pitanju mijenjati u odnosu na brazilskog brata Nivusa. Vrijednost su to vrha kategorije.

U službenom priopćenju se ukratko spominju visokotehnološki sadržaji Volkswagena Taiga, naglašavajući prisutnost digitalnih instrumenata i mnogih elemenata za pomoć u vožnji do autonomije vjerojatno razine 2.

image
VW Nivus za brazilsko tržite
VW

Što se tiče infotainmenta, nije poznato hoće li se koristiti europska softverska platforma MIB3 ili će VW Play biti razvijen u Brazilu i korišten na Nivusu. Ni o motorima nema ni riječi, ali može se očekivati 1.0 turbo benzinski motor s 95 KS ili 110 KS, umjesto 1,5 četverocilindraša od 150 KS u Nivusu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 13:52