JAPANSKI JEDNOSJED

Nissan predstavio konceptni bolid visokih performansi Ariya Single Seater

Trkaći koncept pokazuje svu snagu i koju može ponuditi Ariyin električni motor
 Nissan

Nissan je upravo predstavio spektakularni koncept Ariya Single Seater. Riječ je o projektu koji demonstrira visoke performanse serijskog Nissana Ariya koji je za ovu potrebu izveden kao trkaći automobil s jednim sjedalom.

image
Nissan

Dizajnerska poveznica električnog SUV-a Ariya i novog koncepta vidljiva je na prvi pogled. Prednji kraj izveden je u obliku osvjetljenog slova V, a bočne strane isklesane po uzoru na aerodinamične linije serijskog modela u potpunosti su izrađene od ugljičnih vlakana.

image
Nissan

Sudjelovanje marke u FIA-inom svjetskom prvenstvu Formule E također je bitno pridonijelo razvoju koncepta. Nissan sudjeluje u svjetskom prvenstvu električnih vozila kako bi publici diljem svijeta prenio uzbuđenje i zabavu koju pružaju električni automobili s nultom stopom štetnih emisija.

Iako Japanci nisu otkrili detalje o pogonu, vjerojatno je riječ o najsnažnijoj pogonskoj varijanti Ariya e-4ORCE, inačici s pogonom na sve kotače koja osim većeg dometa nudi i besprijekornu snagu zahvaljujući tehnologiji e-4ORCE. Osim snagom (394 KS), ta se verzija ističe najboljim omjerom performansi i tehnologije, budući da do stotke stiže za tek nešto više od 5 sekundi, uz doseg od 580 km.

image
Nissan

Koncept je na Nissan Futuresu predstavio Alfonso Albaisa, potpredsjednik Nissanova globalnog odjela za dizajn.

'U Nissanu se usuđujemo raditi ono što drugi ne žele. Ovim smo konceptom željeli pokazati vrhunske performanse koje pruža Ariyin motor. Projekt je zamišljen kao poligon na kojem ćemo razvijati buduću tehnologiju. Kroz njega smo uspjeli prenijeti uzbuđenje s ceste na trkaću stazu, ali i pokazati Nissanovu stručnost u prijenosu tehologija s trkaćih staza na ceste'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:33