traju prijepori

Ništa od povratka V8 motora u Mercedes-AMG C-klasu? "To je čista besmislica!"

Izvješća iz Njemačke koja se pozivaju na neimenovane izvore u AMG-u sugeriraju da se V8 motor ipak neće trijumfalno vratiti

Mercedes-AMG C63 E S

 Mercedes

Saga o povratku V8 motora u Mercedesove AMG modele C63 (koji sada koristi plug-in sustav s četiri cilindra) i E63 (koristit će šesterocilindrični motor) se nastavlja. Prije tjedan dana pojavile su se glasine da Mercedes radi na povratku V8 u ove modele jer su kupci potpuno nezainteresirani za četverocilindrični AMG unatoč njegovih 680 KS. Priče iz Njemačke sugeriraju kako skoro nitko ne želi kupiti novi automobil unatoč tome što je čak 170 KS snažniji od M3. Na sve to sada stiže neslužbeni demanti iz Mercedesa.

Izvješća iz Njemačke koja se pozivaju na neimenovane izvore u AMG-u sugeriraju da se V8 motor ipak neće trijumfalno vratiti u Mercedes-AMG C63 ili E63, što je u suprotnosti s prethodnim informacijama, koja su također citirala neimenovane izvore, a koje je prvi objavio renomirani američki Car and Driver.

image

Mercedes-AMG C63 E S

Mercedes

Nove informacije je obavio, također renomirani, njemački Auto Motor und Sport. Oni su putem vlastitih izvora u AMG-u došlim do neslužbenog demantija vijesti o povratku V8. Auto Motor und Sport citira jednog zaposlenika AMG-a, koji je upoznat s razvojem proizvoda, kako je izvješće car and Drivera "čista besmislica". Ovaj neimenovani izvor tvrdi da se planovi oko pogonskih sklopova C63 i E63 nisu promijenili i da neće biti ništa od povratka V8.

I dok traje bombardiranje glasinama o ovoj temi koja je izazvala ogromno zanimanje među ljubiteljima automobila, Mercedes i dalje službeno šuti te odbija bilo kakve komentare. To ostavlja prostora za nova nagađanja, pa stoga još uvijek ne možemo zaključiti je li V8 stvarno "gotov" ili mu slijedi veliki povratak za koju godinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 22:20