AKTUALNO

Nova električna Alfa Romeo Giulia stiže 2025. godine: Quadrifoglio će imati gotovo 1000 KS

Jedan od prvih EV-a koji će se pridružiti ponudi Alfa Romea bit će sljedeća generacija Giulije, koja bi trebala stići oko 2025.

Alfa Romeo Giulia (digitalni prikaz)

 CarScoops

Preokret Alfa Romea bio je težak, ali tvrtka postaje sve sigurnija jer se Tonale prodaje u velikim količinama. Marka je 2022. nazvala "iznimno pozitivnom godinom", otkrivajući da su registracije u Europi porasle za 22%. Francuska, Njemačka i Italija zabilježile su povećanu potražnju, kao i Austrija, Španjolska, Grčka i Portugal, odražavajući kontinuirani rast talijanskog proizvođača.

Tvrtka pripisuje veliki dio ovog uspjeha Tonaleu, za koji kažu da je započeo njihovu “metamorfozu i predstavlja prekretnicu u procesu od nule do nule (nulte emisije) koji će dovesti Alfa Romeo do najbrže marke u globalnom automobilskom svijetu".

image

Alfa Romeo Giulia (digitalni prikaz)

CarScoops

Prema izvješću Autocara, jedan od prvih električnih modela koji će se pridružiti ponudi Alfa Romea bit će sljedeća generacija Giulije, koja bi trebala stići oko 2025. Početni model trebao bi imati oko 350 KS (257 kW), dok će Veloce proizvoditi oko 800 KS (589 kW).

image

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

Alfa Romeo

Publikacija također citira izvršnog direktora Jean-Philippea Imparata koji je rekao da će sljedeća generacija Giulie Quadrifolio imati oko 1000 KS (736 kW). To je impresivna brojka i Imparato je sugerirao da bi automobil mogao imati WLTP domet do 700 km. Rekao je da će redizajnirana limuzina izgledati kao "Alfa Romeo kakav svi želimo".

image

Alfa Romeo Tonale

Alfa Romeo

Osim razgovora o Giuliji, Alfin šef je rekao da će početni, subkompaktni crossover, za koji se pretpostavlja da će se zvati Brennero, biti lansiran sljedeće godine s hibridnim i električnim pogonskim sklopovima. Slijedit će ga više električnih modela 2025. i 2026. Osim Giulije, sljedeći Stelvio također će biti elektrificiran, iako nije jasno koji će model stići prvi.

U ostalim vijestima, Imparato je rekao da je nadolazeći superautomobil marke gotovo rasprodan. Model je provizorno poznat kao 6C i očekuje se da će službeno biti predstavljen ovog ljeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 19:07