NAPOKON OSVJEŽENJE

Alfa Romeo Giulia i Stelvio dobili ‘lice‘ Tonalea, novi paket opreme i digitalne instrumente

Dobrodošle izmjene vanjštine i kabine vremešni dvojac sada izgledom približavaju potpuno novom Tonaleu

Alfa Romeo Giulia

 Alfa Romeo

Alfa Romeo Giulia i SUV Stelvio dobili su dugo najavljivano osvježenje. Međutim, redizajn je zapravo vrlo blag, a odnosi se najviše na grafiku prednjih svjetala s tri odvojene jedinice po uzoru na novi Tonale, a koja su sada za dugo poznati dvojac dostupna i u LED Matrix tehnologiji.

Nova tehnologija omogućuje automatsko podešavanje svjetlosnog snopa na temelju brzine i prisutnosti ili odsutnosti drugih automobila, isključujući samo neke sektore ispred snopa kako ne biste zaslijepili druge vozače uz održavanje najboljeg mogućeg osvjetljenja.

image

Alfa Romeo Stelvio i Giulia

Alfa Romeo

To je ono što se vidi iz vana jer će samo oko poznavatelja primijetiti da je suptilne izmjene doživjela rešetka hladnjaka Scudetto te stražnja svjetla, sada s tamnijom podlogom.

Kokpit sada djeluje suvremenije i to zahvaljujući 8,8-inčnom središnjem digitalnom zaslonu osjetljivom na dodir kakav ima i Tonale, dok su instrumenti ispred vozača sada također digitalni i nude nekoliko grafika na izbor, od klasične, moderne, minimalne ili Relax.

image

Alfa Romeo Stelvio i Giulia

Alfa Romeo

Središnji infotainment sustav raspolaže bežičnim ažuriranjima i potpunom povezivošću s daljinskim upravljanjem nekim funkcijama pomoću pametnog telefona kao što su zaključavanje/otključavanje vrata, upaljena svjetla...

image

Alfa Romeo Stelvio i Giulia

Alfa Romeo

Tu je i NFT (Non-Fungible Token) tehnologija koja je primijenjena na glavne informacije o automobilu i različitim izvršenim intervencijama. Ova tehnologija temelji se na "blockchain kartici", odnosno digitalnom registru koji se ne može mijenjati ili biti dostupan drugima i koji prikazuje sve podatke i tako djeluje kao jamstvo u slučaju prodaje novom vlasniku.

image

Alfa Romeo Stelvio i Giulia

Alfa Romeo

Kod Giulije i Stelvija ponuda dizelaša se sada sastoji od 2,2-litrenog turbodizelaša sa 160 KS i stražnjim pogonom te verzije od 210 KS dolazi s pogonom na sve kotače. Benzince zastupa 2.0 turbo s 280 KS i pogonom na sve kotače i za sada Giulia i Stelvio ostaje bez elektrifikacije.

image

Alfa Romeo Giulia

Alfa Romeo

Od paketa ostaju Super, Sprint, Ti i Veloce, no dodan je novi luksuzno-sportski paket Competizione za oba automobila koja dolazi isključivo s novom mat sivom bojom, crvenim kočionim čeljustima, prilagodljivim oprugama, nadzornom pločom prekrivenom kožom i, na Stelviju, 21-inčnim kotačima.

image

Alfa Romeo Stelvio i Giulia

Alfa Romeo

Osvježeni modeli se diljem Europe u salonima očekuju u veljači, a dolazak osvježene Quadrifoglio verzije očekuje se nešto kasnije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. ožujak 2024 03:17