NEŠTO SE ‘KUHA’

Novi hiperautomobil na putu: Koenigsegg najavio novi model misterioznom siluetom automobila

Silueta automobila vrlo je slična raznim CC modelima koje je Koenigsegg izradio tijekom svojih godina

Koenigseggova najava novog modela

 Facebook Screenshot

Koenigsegg je novu godinu dočekao ‘teaserom‘ onoga što se čini kao novi model na kojem radi. Švedski proizvođač automobila trenutno proizvodi Jeska i Regeru, a uskoro planira započeti proizvodnju Gemere s četiri sjedala.

image

Koenigsegg Gemera

Koenigsegg

Jasno je da vozilo koje je prikazano najavom nije ni jedno od toga, a s obzirom na to da je najava objavljena 20 godina nakon što je Koenigsegg započeo isporuku CC8S-a kupcima, postoje nagađanja da je riječ o nekoj vrsti odavanja počasti tom modelu.

Silueta automobila vrlo je slična raznim CC modelima koje je Koenigsegg izradio tijekom svojih godina, iako se čini da ima set moderniziranih LED stražnjih svjetala. Također, prepoznatljiva je i slična linija krova kao i na prethodnim CC modelima.

U objavi na Facebooku u kojoj je fotografija podijeljena, švedski proizvođač je dodao da je njegova novogodišnja odluka ‘najbolja izvedba kroz pametan inženjering i optimalan dizajn‘. Bez obzira na to što Koenigsegg planira, moguće je da bi neke tehnologije mogao dijeliti s Gemerom koju pokreće 2,0-litreni trocilindrični motor s dva turbopunjača kojeg je Koenigsegg sam razvio i koji isporučuje impresivnih 600 KS i 600 Nm okretnog momenta.

image

Koenigsegg Gemera

Koenigsegg

Gemera također ima tri elektromotora koji dodaju 1100 KS okretnog momenta, što rezultira s kombiniranih 1700 KS i 3500 Nm okretnog momenta. Iako njen pogonski sklop neće ‘vrištati‘ kao onaj od Jeska, trebao bi učiniti Gemeru jednom od najbržih automobila s četiri sjedala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 13:25