video, foto

Novo lice i modernija tehnologija Audijevog SUV diva Q7: Evo s kojim poboljšanjima dolazi u salone

Estetske promjene uključuju tamnije nijanse svjetala i novu LED grafiku kao kod aktualnijih SUV modela

Audi Q7

 Audi

Audi je predstavio osvježeni SUV Q7 i SQ7 za 2024. godinu, što je drugi uzastopni redizajn ovog već pomalo vremešnog modela. Ovaj put, promjene su uglavnom estetskog karaktera, fokusirane na opcionalna digitalna svjetla, obnovljenu rešetku i preuređene odbojnike.

Osim toga, novi model donosi nadogradnje u infotainmentu i sigurnosnim značajkama, dok se pogonski sklopovi u ponudi kao i do sada.

image

Audi Q7

Audi

Iako je druga generacija Audija Q7 predstavljena 2015. godine, prošla je kroz prvi redizajn 2020. godine pa bi 2024. godina bila idealna za potpuno novi model, Audi je odlučio proširiti životni ciklus trenutnog vozila, vjerujući da će osvježenje izgleda i tehnologija zadržati model relevantnim još nekoliko godina.

image

Audi Q7

Audi

Estetske promjene uključuju tamnije nijanse svjetala i novu LED grafiku, usklađujući Q7 sa stilskim elementima ostalih SUV modela. Svi modeli standardno dolaze s matričnim LED svjetlima, uključujući HD Matrix LED prednja svjetla s Audi laser light tehnologijom, koja omogućuje veći domet dugih svjetala.

image

Audi Q7

Audi

Osim toga, Q7 donosi revidiranu masku hladnjaka i sportske usisnike na braniku, uz dodatak novih dizajna aluminijskih naplataka i novih boja.

Unutrašnjost zadržava isti raspored nadzorne ploče, ali donosi najnoviju verziju Audijevog infotainment sustava s podrškom za aplikacije trećih strana poput Spotifyja ili Amazon Musica. Standardni Audi virtualni kokpit sada nudi dodatne značajke povezane s ADAS-om, poput upozorenja o promjeni trake i informacija o semaforima.

image

Audi Q7

Audi

Pogonski sklop obuhvaća dizelske (TDI) i benzinske (TFSI) jedinice, dok SQ7 izdvaja snažni 4,0-litreni V8 motor. Očekuje se da će ažurirani model uskoro stići na europska tržišta, dok se slična ažuriranja očekuju i za američki Audi Q7, vjerojatno u modelnoj godini 2025.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 00:40