PREMIJERA

Od rujna stiže osvježena Dacia Duster s cijenom od 104.900 kn za početni model Essential TCe 90

Najvažnije značajke unaprjeđenja modela su LED svjetla sprijeda i straga i novi infotainment sustav
Dacia Duster
 Dacia

Dacia Duster se u posljednjih 11 godina kroz dvije generacije prometnula u jednog od najpovoljnijih terenaca na tržištu. Dobitna kombinacija stvarnih kvaliteta na terenu, atraktivnog izgleda i pristupačne cijene, od Dustera je do danas učinila bestselera u klasi.

Očekivano, druga generacija na tržištu od 2017. godine, upravo je doživjela brojna unaprjeđenja po pitanju tehnologije, ali i izgleda kako bi i dalje ostala u fokusu kupaca.

image
Dacia Duster
Dacia

Najvažnije značajke unaprjeđenja modela pritom su LED svjetla sprijeda i straga (u obliku vodoravnog slova Y), novi infotainment sustav u stilu novog Sandera te novi EDC mjenjač s dvostrukom spojkom. Novi je i dizajn 16 i 17 colnih alu naplataka, a poboljšana je i aerodinamika zahvaljujući redizajniranom krovnom spojleru.

Unutrašnjost Dustera također je osvježena: popis novosti uključuje nove presvlake i naslone za glavu sprijeda te novi središnji tunel sa širokim naslonom za ruku koji se može podesiti po dužini za sedam centimetara. To uključuje i prostor za odlaganje od 1,1 litre i ovisno o opremi dva USB otvora za putnike straga.

image
Dacia Duster
Dacia

Za osvježeni Duster dostupna su dva multimedijska rješenja. Osnova je novi sustav Media Nav s intuitivnim upravljanjem putem ekrana osjetljivog na dodir ili putem tipki na upravljaču s 8-inčnim dodirnim zaslonom, a standardna oprema Dustera uključuje i 3,5-inčni FT zaslon instrumenata.

image
Dacia Duster
Dacia
image
Dacia Duster
Dacia

S ciljem smanjenja emisije CO2 paleta motora novog Dustera opsežno je revidirana. Konkretno, osvježeni Duster dobio je novi 6-stupanjski automatski mjenjač s dvostrukom spojkom u kombinaciji s benzinskim motorom TCe snage 150 KS.

Ostatak ponude čine benzinske verzije TCe s 90, 130 i 150 KS sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem (najsnažniji je također s pogonom na sve kotače), poznati dCi dizelaš od 116 KS (2WD i 4WD) te LPG varijanta od 101 KS.

image
Dacia Duster
Dacia

Sigurnosna oprema je također modernizirana: u Dusteru odsad stiže upozorenje na vozilo u "mrtvom kutu" (aktivno od 30 do 140 km/h), pomoć pri parkiranju, pomoć pri kretanju uzbrdo i kamere u četiri smjera oko vozila. U varijanti s pogonom 4x4 serijski dolazi Adaptive Hill Descent Control za još lakše izlete u bespuća.

image
Dacia Duster
Dacia

Nova Dacia Duster na hrvatsko tržište stiže u rujnu 2021., a početna cijena će biti od 104.900 kn za inačicu Dacia Duster Essential TCe 90.

Nova Dacia Duster

TCe 90, prednji pogon, 6-stupanjski ručni mjenjač

TCe 130, prednji pogon, 6-stupanjski ručni mjenjač

TCe 150, 4x4 , 6-stupanjski ručni mjenjač

TCe 150, prednji pogon , 6-stupanjski automatik EDC

ECO-G 100 benzin/GPL, prednji pogon, 6-stupanjski ručni mjenjač

dCi 115, prednji pogon ili 4x4, 6-stupanjski ručni mjenjač

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 12:55