UNIŠTENI DOKAZI

Oglasio se Elon Musk: Tko je kriv za prometnu nesreću u kojoj je poginuo alkoholizirani zaposlenik Tesle?

Washington Post tvrdi se da postoje dokazi da je napredni sustav pomoći (Full Self Driving) bio uključen u trenutku nesreće

Elon Musk

 Anadolu via AFP

Izvršni direktor Tesle Elon Musk obratio se javnosti na X-u (bivši Twitter) kako bi demantirao tvrdnje da je poluautonomni sustav vožnje tvrtke ‘Full Self Driving‘ (FSD) bio kriv za nesreću u kojoj je poginuo zaposlenik Tesle.

Teslin sustav ‘Full Self Driving‘ koristi niz kamera i radara oko vozila koji (u teoriji) omogućuju automobilu da vozi velikom brzinom bez potrebe za ljudskom intervencijom, ali je bio predmet brojnih istraga u vezi tragičnih nesreća.

U članku koji je objavio Washington Post tvrdi se da postoje dokazi da je napredni sustav pomoći vozaču Modela 3 bio uključen u trenutku nesreće u kojoj je poginuo Teslin zaposlenik Hans von Ohain.

No, u objavi na X-u, Musk navodi da ‘Model 3 nije koristio FSD sustav u vrijeme nesreće‘.

‘Nije bio na FSD-u‘, napisao je Musk.

‘Softver, nažalost, nikad nije preuzet. Kažem ‘nažalost‘, jer se nesreća vjerojatno ne bi dogodila da je FSD bio aktivan‘.

Nakon nesreće, otkriveno je da je von Ohain imao 0,26 alkohola u krvi - što je tri puta više od dozvoljene granice, piše Drive.

Također je otkriveno da Nacionalna uprava za sigurnost u prometu nije mogla potvrditi je li FSD tehnologija bila uključena ili ne, budući da su dokazi navodno uništeni u nesreći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 12:43